bodrum koyları

Bodrum’un En Güzel 7 Koyu

”Yokuş başına geldiğinde

Bodrum’u göreceksin,

Sanma ki sen geldiğin gibi gideceksin

Senden öncekiler de böyleydiler

Akıllarını hep Bodrum’da bırakıp gittiler…”

Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı Bodrum’a sürgüne gönderildiğinde hislerini kağıda bu cümlelerle dökmüş. Bodrum’un hemen girişinde yer alan tabelada da bu sözlerle size merhaba diyor şair…

svg%3E
Bodrum

Bodrum’un her koyu ayrı bir güzellik sunuyor. Burada isteyene sınırsız eğlence, isteyene ise bol huzur ve sessizlik var. Belki de herkese bu denli hitap etmesi nedeniyle şu anda ülkemizin en popüler tatil beldesi konumunda. Bunca güzelliğin yanı sıra Bodrum adına üzüldüğüm nokta hızla yapılaşmaya gitmesi. On beş yıldır yaz tatilimi geçirdiğim Bodrum’un bakir koyları birer birer otellere kurban edilirken yeşil yerine grilerin çoğalması doğal güzelliklere ne kadar sahip çıkabiliyoruz sorusunu sormamıza neden oluyor.

svg%3E
Bodrum merkez

Bodrum’un Çeşme gibi küçük bir tatil beldesi olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Buraya ilk kez geliyorsanız koylar arası mesafelerin uzun olduğunu bilmelisiniz. Bodrum’u en iyi araba ya da motosiklet ile gezebilirsiniz. Halk otobüsleri hem pahalı hem de yaz aylarında turistlerin yoğunluğundan bunalabilirsiniz. Bodrum için en az bir haftanızı ayırırsanız hem denize hem de eğlenceye doyacağınız bir tatil geçirebilirsiniz.

 

En Güzel Bodrum Koyları

Tatilinizi ilk kez Bodrum’da geçirecekseniz Bodrum’da nerede denize girilir sorusu kafanızı kurcalayabilir. Yarımadada ücretli/ücretsiz, bilinen/az bilinen onlarca farklı plaj ve koy var. Ben de keyifli gittiğim Bodrum koyları listemi sizlerle paylaşmak istedim!

1- Yalıçiftlik

Bodrum’un en bakir koylarından biri olan Yalıçiftlik yemyeşil kızılçam ormanlarına bakarak yüzülen denizi ile her daim favorim. Bodrum’un çıkışına doğru sağda Mazı tabelasına saparak yaklaşık yarım saatlik bir yolculukla ulaşabileceğiniz Yalıçiftlik’te Yalı Belediyesi’nin işlettiği tesisin plajına ücretsiz girebilirsiniz. Arabanızı yolun kenarına bırakabiliyorsunuz, herhangi park ücreti ödemenize gerek yok.

svg%3E
Yalıçiflik

Şemsiye, şezlong, duş, soyunma kabini ve WC’nin yer aldığı plaj özellikle hafta içleri daha sakin. Hafta sonları ise oldukça kalabalık olduğu için erken gitmezseniz yer bulmakta zorluk çekebilirsiniz. Yalıçiftlik’in denizi oldukça temiz, ancak taşlık. Bu nedenle gelmeden önce deniz ayakkabılarınızı yanınıza alırsanız daha kolay girebilirsiniz. Karnınız acıktığında dilerseniz belediyenin büfesinde dilerseniz de hemen yanındaki restoranda karnınızı doyurabilirsiniz. Fiyatlar çok makul. Büfede köfte, tost vb yiyecekler var; restoranda ise balıktan kırmızı ete kadar zengin bir menü sizi bekliyor.

Yalıçiftlik gazetenizi, kitabınızı alıp keyifli bir gün geçirmek için ideal koylardan biri, ancak herhangi bir lüks beklentiniz olmasın. Burası Bodrum’un bakir kalan nadir koylarından olduğu için tesisleşme diğer yerlere göre daha az. Yalıçiftlik’in girişinde yer alan Kempinski Hotel Bay Barbaros buranın tek beş yıldızlı oteli. Yalıçiftlik’in yanında bir koy daha var ancak tesis olmadığı için etrafta kimse yok. Burada Ağaoğlu’nun kocaman tabelasını görebilirsiniz, beş yıldır tabela burada ancak henüz inşaat başlamadı. Sanırım o da buranın güzelliğini önceden keşfederek araziyi satın almakta gecikmemiş. Yalıçiftlik dönüşünde birbirinden güzel iki köyden geçiyorsunuz. Araba camını açtığınızda genzinizi yakan zeytin kokusunu hissedebilirsiniz. Çünkü burada zeytinyağı üretimi yapılıyor. Köy halkı yol kenarında ürettikleri zeytinyağlarını oldukça uygun fiyata satıyorlar. Şişesi 15-20 TL arasında değişiyor. Doğal zeytinyağından hoşlanıyorsanız denemenizi tavsiye ederim.

Yalıçiftlik sahilin konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

svg%3E
Kargı Koyu

2- Kargı Koyu

Bodrum’da denize girilecek yerler listemizde Kargı Koyu ikinci sırada. Kargı Koyu merkeze oldukça yakın, Ortakent’i geçtikten sonra Akyarlar tabelasından sola döndüğünüzde 2 km sonra koya ulaşabilirsiniz. Camel Beach olarak da bilinen koya bu ismi verense gerçekten develer. Eğer korkmazsanız deve ile gezintiye çıkabilirsiniz:) Koyda yan yana tesisler var, günlük harcama limitleri karşılığında şezlong ve şemsiyeden ücret almıyorlar. 2019 yılı için kişi başı 40 TL idi. Duşları ve WC’leri temiz. Mezeden balığa kadar her türlü yiyecek mevcut, ancak çiğbörek ve gözlemeleri çok lezzetli. Plajın geri kalanında yer alan şezlong ve şemsiyeler ise civardaki sitelere ait. Kargı Koyu günübirlik tekne turlarının duraklarından biri olduğu için öğle saatlerinde kalabalıklaşıyor. Denizi kum ve pırıl pırıl. Ayrıca oldukça sığ, dolayısı ile çocuklu aileler için ideal. Araba ile gelirseniz tesis önüne park ettiğinizde ücret alıyorlar bu nedenle yer bulursanız tesisin dışına ücretsiz park edebilirsiniz.

Kargı Koyu’nun konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

Camel Beach ile ilgili yazımı okumak isterseniz tık tık.

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Bodrum’a sakin dönemde gelmenin en güzel yanı kalabalıktan giremediğiniz plajlarda rahatça yer bulabilmek.😅Burası Yalıkavak’taki Küdür Koyu. Bir yanında Dodo Beach öbür yanında Fenty Beach var, burası ise ücretsiz. Konfor arayanlar için ilk seçenek olmayabilir çünkü şezlong, şemsiye yok. Katlanabilir sandalyeler bu tarz yerler için ideal. Ağaçların altında piknik masaları var, denize karşı kahvaltınızı yapabilirsiniz. Denizi hafif taşlık ama çok temiz. Su sıcaklığı da ideal. Soyunma kabini, Wc ve ücretsiz otopark mevcut. Yazın çok kalabalık olduğu için erken saatlerde gitmek en iyisi.🌊🏊🏻‍♀️ . . . . . . . #seyahatimgeldi #seyahat #turkey #mugla #bodrum #öncetürkiyeyikeşfet #summer #photography #photo #travelingtheworld #stayandwander #worldtrip #gununfotosu #objektifimden #aniyakala #cokgezenlerkulubu #lifestyle #travel #travelblog #beautifuldestinations #wearetravelgirls #speechlessplaces #PassionPassport #instatravel #travelblogger #discoverearth #dametraveler #roamersclub

seyahatimgeldi (@seyahatimgeldi)’in paylaştığı bir gönderi ()

3- Yahşi

Ortakent’te yer alan Yahşi uzun kumsalı ve billur gibi denizi ile tercih edebileceğiniz adreslerden. Burada da sıra sıra işletmeler yer alıyor, giriş ücreti ödeyerek şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Denizi kısmen taşlık olduğu için deniz ayakkabısı şart. Civarda birçok pansiyon ve tesisin yer aldığı Yahşi’nin tek dezavantajı yazın fazla kalabalık olması. Kafa dinlemek istiyorsanız ilkbahar ve sonbaharda gelmenizi tavsiye ederim. 

Yahşi konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

svg%3E

4- Karaincir

Akyarlar’ın gözbebeği olan Karaincir soğuk deniz seviyorsanız tam size göre! Deniz dibini görebileceğiniz kadar berrak ve kum. Derin değil, o nedenle çocuğunuzla giderseniz oldukça rahat edebilirsiniz. Malum, Bodrum püfür püfür esen rüzgarı ile bilinir. Diğer koylara göre daha az rüzgar alması koyun öne çıkan bir diğer özelliği. Karayoluyla uzak diye düşünüyorsanız günübirlik tekne turu ile de buraya gelebilirsiniz. Karnınız acıktığında çevredeki tesisleri tercih edebilirsiniz. Oraya gitmişken Bal Mahmut’un Yeri‘nde çiğ börek yemeden dönmeyin.

Karaincir Koyu’na buradan ulaşabilirsiniz.

svg%3E
Mazı – Bodrum

5- Mazı

Sadece orman, deniz ve kuş seslerinin olduğu bir yer hayal edin. Mazı köyü işte tam da böyle bir yer. Bodrum’a bir saat uzaklıkta olduğu için henüz pek çok kişi tarafından bilinmese de, buranın müdavimleri bu durumdan oldukça memnun. Mazı’da sekiz tane ayrı koy var. Biz Hurma Koyu‘nu tercih ettik. Denize sıfır konumdaki Sahil Pansiyon’da bir gecelik yer ayırtmıştık. Ancak o kadar huzurlu bir yer ki daha birkaç saat geçmeden bir gece daha kalmaya karar verdik.

svg%3E
Mazı

Mazı’ya öyle büyük beklentilerle gelmemenizi öneririm. Gerek çevre gerekse kalınan yerler oldukça salaş. Yanınıza sadece kitap alıp bütün gün deniz-güneş-kitap üçlemesinde geçirebileceğiniz bir yer burası. Birkaç günlüğüne de olsa gerçek hayattan soyutlanıp kafa dinleyebileceğiniz nadir yerlerden biri. Neredeyse hiç dalga almayan Hurma Koyu taşlık olduğu için tertemiz. Buraya günübirlik gelmek yerine en az bir gece kalmanızı öneririm. Sabah uyanır uyanmaz denizin havasını içinize çekmek, hatta uykunuzun açılması için buz gibi suya girmek harika.

Mazı Sahil Pansiyon’da konaklamak için iki yıl önce geceliği kişi başı 90 TL vermiştik, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği de içindeydi. Şehrin karmaşasından uzaklaşıp biraz kendimle baş başa kalmak istiyorum diyorsanız Mazı aklınızın bir ucunda bulunsun.

Mazı Köyü’ndeki Hurma Koyu’nun konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

svg%3E
Küdür Halk Plajı

6- Küdür Koyu

Bodrum’da hem ücretsiz hem de güzel bir koy arıyorsanız Yalıkavak’taki Küdür Koyu‘nu listenize eklemenizi öneririm. Kaya mezarlarının karşısında yer alan ve belediyeye ait olan Küdür Halk Plajı’nda şezlong ve şemsiye yok. Katlanabilir sandalyelerinizi alıp ağaç altında keyif yapmalık bir koy Küdür. Ama hatırlatmadan geçmek istemem burası halk plajı olduğu için hafta sonları ve bayram gibi özel zamanlarda çok kalabalık oluyor. Suyu ılık ve cam gibi olan Küdür Koyu’nun hemen yanında Tilkicik Koyu yer alıyor. Ama Tilkicik Koyu oteller ve sitelerle çevrili olduğu için dışarıdan giriş yok.

Küdür Koyu’nun konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

Küdür Koyu ile ilgili yazımı okumak isterseniz tık tık.

svg%3E
Kadıkalesi

7-Kadıkalesi

Turgutreis civarında konaklıyorsanız denize girebileceğiniz en güzel yerlerden birisi Kadıkalesi plajı. Suyu ılık ve kum olması kolayca girmenizi sağlıyor. Denizi ise pırıl pırıl. Buraya gelmişken güneşin batışına kadar kalırsanız harika fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz.

Kadıkalesi konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

*Seyahatlerimle ilgili daha fazla fotoğraf için beni seyahatimgeldi instagram hesabımdan da takip edebilirsiniz.

*Yazı veya konuyla ilgili kafanıza takılan bir şey mi var? Düşüncelerinizi yorumlara yazarsanız çok sevinirim:)

0 0 votes
Yazımı nasıl buldunuz?

Zeen Social Icons

Daha Fazla İçerik
pamukkale travertenleri gezi rehberi
Yeryüzünde Bir Cennet: Pamukkale Travertenleri Gezi Rehberi
2
0
Yazım hakkında merak ettiklerin varsa, hemen yorumla!x