bursayayakngezilecekyerler

Bursa’ya Yakın Gezilecek Yerler

Osmanlı İmparatorluğu’na yıllarca başkentlik yapmış Bursa’nın tarihi yerlerini gezdikten sonra sıra geldi çevresindeki güzellikleri keşfetmeye. Bursa merkezde gezilecek yerlerin yanı sıra yakınlarında da görülmesi gereken o kadar çok yer var ki… Hadi gelin, hep birlikte Bursa’ya yakın gezilecek yerler listesi ile bu güzel şehri daha yakından tanıyalım.

svg%3E
Gürül gürül akan suyu, serin havasıyla Saitabat şelalesi Bursalıların sıcaktan kaçış noktası

Bursa’ya Yakın Gezilecek Yerler: Saitabat Şelalesi

Uludağ eteklerinden gürül gürül akan suyu, yemyeşil doğası, kuş sesleri ve yaz aylarında bile serin havası ile Saitabat Şelalesi Bursa’nın keşfedilmesi gereken doğal güzelliklerinden biri. Kestel ilçesinde bulunan Saitabat Şelalesi’ne giderken mis gibi çam ormanlarının arasından geçiyorsunuz, daha arabayla giderken manzaranın güzelliğine kapılmaya başlıyorsunuz. Merkeze göre 5 derece daha serin bir yer olduğu için Bursalıların yaz aylarında sıcaktan kaçış noktalarından biri olan Saitabat’ta yeşil başlı ördekleri besleyebilir, buz gibi suyun tadını çıkarabilirsiniz. Hemen yanında bulunan Şelale Dere Restaurant yöresel kahvaltısıyla oldukça iddialı. Yazın Bursa’ya geldiyseniz bir uğrayın derim. Ancak hatırlatmakta fayda var, hafta sonları hayli kalabalık olabiliyor. Suuçtu Şelalesi de Bursa’da görebileceğiniz doğal güzellikler arasında.

Saitabat Şelalesi konum için tıklayın

svg%3E
Cumalıkızık – Bursa

Cumalıkızık

UNESCO tarafından koruma altına alınmış, 700 yıldır Osmanlı’nın izlerini taşıyan Cumalıkızık köyü otantik evleri, mis gibi havası ve sokaklarından akan kaynak suyu ile Bursa’ya yakın gezilecek yerler arasında. Eğer ilk kez Bursa’ya geliyorsanız yarım gününüzü Cumalıkızık’a ayırmanızı öneririm. Sabah saatlerinde giderseniz doğal ürünlerle hazırlanmış köy kahvaltısını deneyebilir, sokaklarda kaybolarak harika fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Cumalıkızık hakkında daha fazla bilgi için Cumalıkızık gezi rehberi yazımı okuyabilirsiniz.

svg%3E
Bursa’ya Yakın Gezilecek Yerler – Misi Köyü

Misi Köyü

Bursa’nın köyleri gezmekle bitmez! Sıradaki rotamız Misi Köyü. Nilüfer çayının kenarına kurulmuş bu güzel köy çay bahçeleri ve yöresel köy kahvaltısı ile ünlü. Bursa’nın Gümüştepe Mahallesi’nde yer alan Misi Köyü’nde geçmiş yıllarda üzüm yetiştiriciliği ve şarapçılık yapılırmış. Misi şarabı ile ünlü olan köyde çarpık kentleşmeden dolayı ne yazık ki sadece bir tane şarap imalathanesi kalmış. Köyün tamamının bir zamanlar üzüm bağları ile dolu olduğunu söyleyen köy halkı ile sohbet ettiğimizde kentleşmenin köye büyük zarar verdiğinden yakınmaları açıkçası bizi oldukça üzdü. 

svg%3E
Misi Köyü’nde çocuklar için bir kütüphane olması ne kadar güzel!

Misi Köyü’nde bugün yaklaşık 250 hane bulunuyor. Evlerin birçoğu eski görünümünü korurken bazıları ise restorasyon çalışmaları sayesinde ayakta kalabilmiş. Köyün hemen girişindeki Çocuk Kütüphanesi dikkatinizi mutlaka çekecektir. Burada çocuklar istedikleri kitapları alıp, okuyabiliyor. Bundan daha güzel ne olabilir ki!

svg%3E
Misi Köyü’nün girişindeki restoranlarda çay molası verebilirsiniz

Eğer fotoğraf ve yürüyüş tutkunuysanız Misi Köyü’nün sokakları tam size göre! Yorulduysanız köy girişinde yer alan çay bahçelerinde mola verebilir, karnınızı doyurabilirsiniz. Biz Misi Aile Çay Bahçesi’nde kendimize bir demlik çay söyledik ve ağaçların altında bu güzel köyün keyfini çıkardık. Misi Köyü’nü bir saatte rahatlıkla gezebilirsiniz.

Misi Köyü konum için tıklayın.

svg%3E
İnkaya Tarihi Çınar Ağacı

İnkaya Tarihi Çınar Ağacı

Uludağ yoluna giderken karşınıza çıkan İnkaya Köyü’ne uğrayıp 619 yaşındaki Tarihi İnkaya Çınarı’nı mutlaka ziyaret edin. 37 metre uzunluğunda boyu, 13 kolu ile ilk bakışta sizi şaşkına çevirecek kadar heybetli. Türkiye’nin en yaşlı ağacı unvanına sahip olan Tarihi İnkaya Çınarı’nın yanı başında bulunan İnkaya çay bahçesinde oturabilirsiniz, ancak demlik çay söylerseniz dikkat edin, çünkü çaydanlık altında ısıtıcı olmadan masanıza getiriliyor ve birkaç bardak içtikten sonra çaydanlık doğal olarak soğuyor. Mekanda kredi kartı da bulunmuyor. Özellikle yaz aylarında Bursa merkezde sıcaktan bunalırken Tarihi İnkaya Çınarı’nın püfür püfür esen havası öyle iyi geliyor ki! Araçla gelmek isterseniz otopark mevcut, ücreti 5 TL. Daha çok turistlere yönelik olsa da civarda hediyelik eşya satan dükkanlar da bulunuyor.

Tarihi İnkaya Çınarı konum için tıklayın.

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Bursa’ya yolunuz düşerse gezinizi sadece merkezle sınırlamayın, ilçelerini de mutlaka listenize ekleyin.👌🏻Bursa’nın arka bahçesi Mudanya rengarenk tarihi konakları ile sizi bir anda geçmişe götürüyor.💜Mübadele öncesi Rum yerleşiminin ağırlıkta olduğu Mudanya’da Mütareke Müzesi’ni gezebilir, deniz havasını içinize çekerek bol bol yürüyüş yapabilirsiniz. Bursa’ya 20 kilometre uzaklıkta bulunan Mudanya İstanbul’dan gelmek isteyenler için de ideal bir hafta sonu rotası. Eminönü’nden hareket eden deniz otobüsleri ile 1.5 saatlik bir yolculuk sonrası Mudanya’ya ulaşabilirsiniz.😊 . . . #seyahatimgeldi #gezi #seyahat #gezibaglari #neredekal #wanderlustturkiye #gezginyasamlar #seyyah #gezgin #gencgezginler #anadolufotograf #kadrajimdan #benimgozumden #aniyakala #gununfotografi #öncetürkiyeyikeşfet #gezirehberi #gununkaresi #denemenlazim #hurriyetseyahat #cokgezenlerkulubu #yolaçık #themagger #bursa #mudanya #roamersclub

seyahatimgeldi (@seyahatimgeldi)’in paylaştığı bir gönderi ()

Bursa’ya Yakın Gezilecek Yerler: Mudanya ve Tirilye

Bursa’nın arka bahçesi olan Mudanya ve Tirilye devamlı esen rüzgarı ile yazın bunaltıcı sıcaklarda gidilebilecek en iyi yerlerden. İstanbul’dan BUDO ile kolayca ulaşılabilmesi özellikle Mudanya’yı son yıllarda oldukça popüler hale getirdi. Hafta sonu arkadaşlarınızla balık keyfi yapmak ve kafa dinlemek için Mudanya ve Tirilye’yi tercih edebilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için Mudanya ve Tirilye Gezi Rehberi yazımı okuyabilirsiniz. 

svg%3E
Bursa – Uludağ

Uludağ

Ülkemizin en popüler tatil noktalarından biri olan Uludağ Bursa’ya sadece yarım saat uzaklıkta. Üstelik yalnız kışın değil yazın da ziyaretçi akınına uğrayan Uludağ’da Sarıalan ve Çobankaya serinleten havası ile piknik ve mangal yapmak isteyenlerin uğrak adresi. Uludağ’a çıkmak için illa arabanızın olmasına gerek yok. Teleferik ile dağa kolayca ulaşabilirsiniz. Teferrüç’ten bilet alarak bineceğiniz teleferik ile 25 dakikada dağın zirvesine çıkabilirsiniz. Teleferik fiyatları tam gidiş 35 TL, gidiş-dönüş 38 TL, öğrenci ve 65+ gidiş 25 TL, gidiş-dönüş 27 TL, 0-6 yaş arası ise ücretsiz. Haftanın her günü sabah 9:00 akşam 21:00 arası hizmet veren teleferikle Uludağ’a çıkmak en eğlenceli aktivitelerden biri. Detaylı Uludağ Kayak Merkezi yazımı okuyabilirsiniz.

Teferrüç istasyonu konum için tıklayın.

svg%3E
Zeyniler Köyü – Bursa

Zeyniler Köyü

Bursa’ya yakın gezilecek yerler listesinde gözlerinizin yeşile, ruhunuzun huzura doyacağı bir köyden bahsetmek istiyorum: Zeyniler Köyü. Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu romanını okuyanlar Zeyniler ismini hemen hatırlayacaktır. Feride’nin öğretmenlik yaptığı köy aynı zamanda Çalıkuşu romanının da doğduğu yer. Şehir hayatının gürültüsünden, kalabalığından kurtulup kendinizi doğanın bir parçasıymış gibi hissedeceğiniz Zeyniler Köyü’ne gelmeden seyir terasında fotoğraf çekebilirsiniz. Ancak buradan Bursa manzarasının pek de iç açıcı olduğunu söylemek zor, şehir adeta bir beton yığınını andırsa da başınızı arkaya çevirdiğinizde göreceğiniz tek bir renk var: Yeşil. Zeyniler Köyü’ne giden yol dar ve virajlı bu nedenle aracınızı sürerken dikkat edin. İster kahvaltı yapın, isterseniz semaverde çay keyfi… Kuş sesleri arasında huzur dolu vakit geçirmek isterseniz Zeyniler Köyü sizi bekliyor.

Zeyniler Köyü konum için tıklayın.

svg%3E
Gölyazı

Gölyazı

Bursa’nın en fazla turist çeken köylerinden bir diğeri de Gölyazı. Uluabat Gölü kıyısına kurulmuş Gölyazı’nın tarihi antik çağlara kadar uzanıyor. Antik dönemde Apolyont ismi ile anılan Gölyazı Karadağ’ın ünlü Sveti Stefan Adası’nı andırıyor. 2-3 saatinizi ayırarak kolayca gezebileceğiniz Gölyazı fotoğraf tutkunları için de vazgeçilmez adreslerden biri. Öyle ki sırf fotoğraf çekimi için Gölyazı’ya özel turlar düzenleniyor. Bursa’nın yanı başındaki güzellik Gölyazı gezi rehberi yazımı okuyarak köyü daha yakından tanıyabilirsiniz.

Gölyazı konum için tıklayın.

Bursa’ya yakın gezilecek yerler listesi elbette bunlarla sınırlı değil. İznik, Gemlik, Sadağı Kanyonu, İnegöl, Oylat Mağarası, Karacabey Longoz Ormanları, Dudaklı Köyü Bursa gezinizi unutulmaz kılacak yerler arasında.

svg%3E
Bursa

Bursa’ya Yakın Şehirler

Bursa gezisi daha kapsamlı olsun istiyorsanız Bursa’ya yakın şehirler listesi de sizler için fikir verebilir. Bursa konum olarak oldukça avantajlı. Birkaç saatlik araba yolculuğu ile ister Ege’ye uzanın, ister İç Anadolu’ya. Seçim sizin…

  • Balıkesir: 145 km.
  • Erdek (Balıkesir): 129 km.
  • Eskişehir: 150 km.
  • Kütahya: 180 km.
  • Yalova: 70 km.
  • Armutlu (Yalova): 75 km.
  • Kocaeli: 132 km.
  • Sakarya: 159 km.
  • Sapanca (Sakarya): 165 kilometre
  • İstanbul: 150 km.

Bursa’ya gelmişken meşhur iskenderinin tadına bakmadan dönmek olmaz! Bursa’da en iyi iskender nerede yenir yazıma da göz atabilirsiniz.

*Seyahatlerimle ilgili daha fazla fotoğraf için beni seyahatimgeldi instagram hesabımdan da takip edebilirsiniz.

*Bursa’ya yakın gezilecek yerler yazısı ile ilgili kafanıza takılan bir şey mi var? Düşüncelerinizi yorumlara yazarsanız çok sevinirim:)

0 0 votes
Yazımı nasıl buldunuz?

Zeen Social Icons

Daha Fazla İçerik
strasbourg gezilecek yerler 1
Strasbourg Gezilecek Yerler
0
Yazım hakkında merak ettiklerin varsa, hemen yorumla!x