çanakkale gezilecek yerler

Çanakkale Gezilecek Yerler

Son güncelleme:

Tarihimize adını altın harflerle yazdıran güzel şehir Çanakkale… Bir yanıyla geçmişe doğru alır götürür sizi, nice savaşların yaşandığı topraklarda yürürken diken diken olur tüyleriniz, adeta o günler gelir gözünüzün önüne…Bastığınız topraklar bir devrin battığı yerdir, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir destana şahit olan. Bir yanıyla da huzur verir, sakindir Çanakkale. Kaz Dağları’nda gözleriniz yeşile doyar, Gökçeada’da güneşi en son siz batırırsınız. İstanbul ile birlikte her iki kıtada toprağı bulunan ve içinden deniz geçen dünyadaki iki şehirden biridir. Sıcaktan bunaldığınızda kaçış noktasıdır, rüzgarı hiç dinmez. Keşfetmesini bilene çok şey vadeder… Hadi gelin, birlikte Çanakkale’yi daha yakından tanıyalım.

Çanakkale’ye Nasıl Gidilir?

Ülkemizin kuzeybatısında yer alan Çanakkale’ye ulaşım için birçok alternatif mevcut. Avrupa ve Asya kıtalarını birbirinden ayıran Çanakkale Boğazı’nın her iki yakasına kurulmuş olan şehre karayolu, denizyolu ve havayolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

İstanbul’dan Çanakkale’ye Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Çanakkale’ye arabayla gelmeyi düşünüyorsanız TekirdağKeşanGelibolu güzergahını takip ettikten sonra ilk seçeneğiniz olan Gelibolu-Lapseki arabalı feribota binebilirsiniz. Yolculuk ortalama 30 dakika sürüyor. Seferler 25 dakikada bir yapılsa da yaz aylarında yoğunluk arttıkça sefer saatine bakılmaksızın hareket ediliyor. Gelibolu-Lapseki arabalı feribot ulaşım ücreti yolcular için 3 TL, arabalar için 40 TL. (2018) Daha detaylı bilgileri buradan öğrenebilirsiniz. Lapseki’ye geldikten sonra yaklaşık 30 dakikalık bir araba yolculuğu sonrası Çanakkale’ye ulaşmış oluyorsunuz. Yolculuk toplam altı saat sürüyor.

İstanbul üzerinden geldiğinizde Çanakkale’ye geçmek için tercih edebileceğiniz bir diğer feribot seferi ise Eceabat. İstanbul-Eceabat arası mesafe yaklaşık 300 kilometre. Eceabat-Çanakkale arabalı feribot ulaşım ücreti yolcular için 2 TL, arabalar için 40 TL.

svg%3E
Gelibolu-Lapseki feribotu

Ankara’dan Çanakkale’ye Nasıl Gidilir?

Ankara’dan Çanakkale’ye gelmek isterseniz Eskişehir ve Bursa güzergahını takip ettikten sonra Bandırma ve Lapseki’ye ulaşabilir, buradan 40 dakikalık kara yolculuğu sonrası Çanakkale merkeze gidebilirsiniz. Ankara-Çanakkale arası yolculuk araba ile ortalama dokuz saat sürüyor.

İzmir’den Çanakkale’ye Nasıl Gidilir?

İzmir’den Çanakkale’ye gelmek isteyenler için yolculuk süresi çok daha kısa. MenemenDikiliAyvalıkEdremitYenice istikametini takip ederek ortalama beş saatte Çanakkale’ye ulaşabilirsiniz.

svg%3E
Eceabat Çanakkale’nin sakin ilçelerinden biri

Çanakkale’ye Otobüs ile Ulaşım

Özel aracınız yoksa Çanakkale’ye şehirlerarası otobüsler ile zahmetsiz bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Balıkesir gibi büyük şehirler başta olmak üzere Çanakkale’ye yaz-kış birçok şehirden otobüs seferleri düzenleniyor. Otobüsler genellikle bir gündüz bir de gece sefer düzenliyor. İstanbul-Çanakkale arası otobüs yolculuğu ortalama 6 saat sürüyor. Otobüsler Çanakkale Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yanı sıra iskelede ve meydanda da indiriyor. Otobüs terminali merkeze 15 dakika uzaklıkta yer alıyor ve ucuz otobüs bileti bulmak oldukça kolay. İstanbul-Çanakkale otobüs bileti ücretleri 400 TL iken Ankara-Çanakkale arası 600 TL.

svg%3E
Bozcaada gibi Çanakkale’yi de motorla gezdik

Çanakkale’ye Havayolu İle Ulaşım

Çanakkale’ye daha kısa sürede ulaşım sağlamak isterseniz hava yolu seçeneğini de tercih edebilirsiniz. Çanakkale’ye aktarmasız olarak İstanbul ve Ankara’dan uçuşlar bulunuyor. İstanbul’dan Çanakkale’ye aktarmasız olarak THY ile birlikte Onur Air uçuş yapıyor. Ankara’dan ise bir tek THY aktarmasız olarak Çanakkale Havalimanı’na ulaşım sağlıyor. İzmir, Antalya, Gaziantep gibi illerden Çanakkale’ye Ankara aktarmalı olarak uçabilirsiniz. İstanbul-Çanakkale arası uçuş 50 dakika sürüyor. Ankara-Çanakkale arası uçakla 1 saat 25 dakika mesafede. Aktarmalı olarak giderseniz uçuş süreniz ortalama 3.5 saati buluyor. Çanakkale Havalimanı şehir merkezine yirmi dakika uzaklıkta yer alıyor. Şehir merkezine gitmek için Havalimanı-İskele arası ulaşım sağlayan yolcu servislerine binebilir ya da taksileri tercih edebilirsiniz.

Çanakkale’de Ulaşım

Çanakkale il genelinde ulaşım halk otobüsleri, minibüsler ve taksiler ile sağlanıyor. Çanakkale Belediyesi’ne ait otobüslerde Kent Kart kullanılıyor. Şehir içi tam yolcu ücreti 2.25 TL, öğrenci ise 1.50 TL. (2018) Otobüslerde aktarma süresi 30 dakika olarak belirlenmiş. İlk yirmi dakikası ücretsizken, son 10 dakika ise tarifenin %50’si alınıyor. Çanakkale merkezi gezmek isterseniz her yer yürüme mesafesinde olduğu için hiçbir toplu taşımaya ihtiyaç duymuyorsunuz. Eğer Çanakkale Şehitliği’ni kendiniz gezmek istiyorsanız araba ya da motosiklet şart. Şehitliklerin yanı sıra Truva Antik Kenti’ni görmek isterseniz yine arabaya ihtiyaç var, çünkü ören yeri merkezden 30 kilometre uzakta. Biraz zahmetli ancak Cuma Pazarı’nın önünden kalkan Çıplak ve Tevfikiye köyüne giden dolmuşlarla da Truva Antik Kenti’ne ulaşabilirsiniz. Araçla geldiyseniz merkezde park edebileceğiniz birçok otopark bulunuyor. Ücretler günlük 25 TL civarında, eğer otelde kalıyorsanız birçoğunun anlaşmalı oldukları otoparklar mevcut. Bu sayede otopark ücretini yarı yarıya düşürebilirsiniz.

svg%3E
Çanakkale Anzac Hotel

Çanakkale’de Nerede Kalınır?

Çanakkale’de konaklama seçenekleri gezi planınıza göre şekilleniyor. Bizim bu seferki Çanakkale seyahatimizdeki amacımız merkezi gezmenin yanı sıra Çanakkale Şehitliği’ni görmek olduğu için konaklamamızı şehir merkezinde olacak şekilde ayarladık. Eğer hem şehir merkezini gezmek hem de şehitlikleri görmek isterseniz Çanakkale’de en az iki gece konaklamanızı tavsiye ederim. Çünkü Şehitlik gezisi bir tam gününüzü alıyor. Çanakkale’de konaklamak için Anzac Hotel’i tercih ettik. Saat Kulesi’nin tam karşısında yer alan otelin konumu hem çok merkeziydi hem de kaldığımız oda tahminimizden çok daha konforluydu. Kısa şehir gezileri için otelde konfor arayan birisi değilim. Bütçemizi zorlamaması ve konum olarak merkezi bir yerde olması ilk tercihim. Anzac Hotel’i de bu nedenle tercih etmiştik, tahminimizden çok daha iyi bir otel çıktı. Mayıs 2018 dönemi için 2 gece konaklamaya kişi başı 147 TL ödedik. Açık büfe kahvaltı da fiyata dahildi. Kahvaltıda yok yok… Peynir, zeytin, reçel çeşitlerinin yanı sıra pişiden tutun kek ve börek çeşitlerine kadar her şey mevcut.

Eğer Çanakkale çevresinde konaklamak istiyorsanız tercihinizi Eceabat’tan yana da kullanabilirsiniz. Doğal güzellikleri ve sakinliği ile Çanakkale’nin önde gelen tatil bölgelerinden biri olan Eceabat’ta kent otellerinin yanı sıra üzüm bağları arasında konaklama şansınız da bulunuyor. Assos, Gökçeada ve Bozcaada Çanakkale çevresinde konaklamak için tercih edebileceğiniz en güzel destinasyonlar arasında yer alıyor. Tatilinizden çok daha fazla keyif almak için ilkbahar ve sonbahar aylarında gitmenizi tavsiye ederim.

svg%3E
Çanakkale Kordon

Çanakkale Gezilecek Yerler

Hem tarihi hem doğal güzellikleri ile keşfetmeye değer şehirlerimizin başında gelen Çanakkale’de gezilecek yerlerin sayısı bir hayli fazla. Bu güzel şehri hakkıyla gezmek için günler yetmez. Eğer siz de birkaç günlüğüne Çanakkale’ye gelmeyi düşünüyor ve hızlı bir tur yapmak istiyorsanız Çanakkale gezilecek yerler listemize göz atabilir, planınızı şekillendirebilirsiniz.

*Çanakkale gezilecek yerleri pratik olsun diye merkezden başlayarak uzaklıklarına göze sıraladım.

svg%3E
Troy filminde kullanılan Truva Atı Kordon’da sergileniyor

Truva Atı Heykelini Fotoğraflayın

Çanakkale’de üç tane Truva atı heykeli bulunuyor. Birincisi kordonda yer alan fotoğrafta gördüğünüz heykel, ikincisi Truva Antik Kenti’ndeki heykel, üçüncüsü ise Manzara Cafe’nin yanındaki işletme sahipleri tarafından yapılan heykel. Çanakkale’ye gelmişken Truva atı heykelini görmeden dönmeyeyim derseniz ilk iki heykeli görmeniz yeterli, üçüncüyü görmeseniz de olur:) Çanakkale Kordon’da sergilenen Truva atı heykeli 2004 yılında çekilen “Troy” filminden hatıra. Başrollerinde Brad Pitt ve Diane Kruger’in rol aldığı film özellikle final sahnesi ile hafızalarımıza kazınmıştı. Film çekimlerinin sonunda Truva atı heykeli Çanakkale’ye hediye edildi. Heykel Çanakkale Feribot İskelesi’nden bir dakikalık yürüyüş mesafesinde.

svg%3E
Çanakkale’de gün batımı nefis bir manzara sunuyor

Kordon’da Yürüyüşün Tadını Çıkartın

Çanakkale’nin en sevdiğim yeridir Kordon. Mis gibi deniz kokusunu içinize çekerek yürümek ne iyi gelir, derdi tasayı unutuverirsiniz. Kendinizi bir anda Ege sahillerindeymiş gibi hissedersiniz. Hele bir de gün batımına denk gelirseniz değmeyin keyfinize. “Dur Yolcu!” yazısının arkasından usul usul vedalaşmaya başladığında seyrine doyulmaz bir manzara sunar size güneş.

svg%3E
Piri Reis Haritası

Bir yanda balık tutmaya çalışanlar, bir yanda küçük balıkçı tekneleri ve martılarla adeta tablo gibidir. Yürümekten yorulduğunuzda kordon boyunca sıralanan çay bahçelerinde ve kafelerde mola verebilirsiniz. Kordon’da Piri Reis’in dünyaca ünlü haritasının mozaiklerini görme şansı da bulabilirsiniz.

svg%3E
Çanakkale Gezilecek Yerler-Çanakkale Saat Kulesi

Saat Kulesi’ni Görmeden Olmaz! 

Saat kulelerinin şehirlerin geçmişle olan bağını simgeleyen önemli yapılar olduğunu düşünüyorum. İzmir ve Bursa’da olduğu gibi Çanakkale merkezi gezerken Saat Kulesi birçok kez karşınıza çıkacak. II. Abdülhamit’in tahta çıkışının yirminci yılını kutlamak adına pek çok şehirle birlikte Çanakkale’ye de inşa edilen Saat Kulesi’nin tarihi 1896 yılına dayanıyor. Saat Kulesi İskele’ye bir dakikalık yürüyüş mesafesinde.

svg%3E
Çanakkale Gezilecek Yerler-Aynalı Çarşı

Türkülere Konu Olmuş Aynalı Çarşı’yı Gezin

Çanakkale gezilecek yerler listemizdeki yerlerden bir diğeri Aynalı Çarşı. Ünlü Çanakkale türküsünde de adı geçen Aynalı Çarşı yaklaşık 40 dükkandan oluşan küçük bir bedesten. Türk bayrakları ile süslenmiş çarşıdaki sağlı sollu dükkanların hepsinde hediyelik eşyalar satılıyor. Yalnız böylesine tarihi bir çarşıda satılan malların Çin malı olmasına üzülmedim desem yalan olur. Keşke tarihi değerlerimize daha fazla sahip çıkıp onları daha iyi şekilde sunabilsek… Aynalı Çarşı’yı gezdikten sonra yanı başındaki 1892 yılından günümüze gelen Tıflı Camii’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Aynalı Çarşı konum için tıklayın.

svg%3E
Çanakkale Deniz Müzesi

Çanakkale Deniz Müzesi’nde Tarihi Yolculuğa Çıkın

Çanakkale’de ziyaret edebileceğiniz en anlamlı müzeler arasında yer alan Çanakkale Deniz Müzesi 1915 yılındaki deniz ve kara savaşı hakkında bilgiler edinmenizi sağlıyor. Çanakkale Savaşı sırasında kullanılan mühimmatlar, deniz altılar, silahlar, toplar ve daha yüzlerce askeri mühimmatı müzenin bahçesinde inceleyebilirsiniz.

Çanakkale Deniz Müzesi’nin içerisinde yer alan ve Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Çimenlik Kalesi’ni de gezme şansı bulabilirsiniz. Kilitbahir Kalesi ile birlikte Çanakkale Savaşı’nda boğaz geçişlerini kontrol altında tutmaya yardımcı olan Çimenlik Kalesi’nin hem içinde hem de dışında fotoğraf çekmek yasak. Kale içerisinde savaşlarda kullanılan mühimmatlar, kılıçlar ve silahları yanı sıra askerlerin kıyafetleri de sergileniyor. Müzenin üst katında ise savaş dönemini yansıtan heykellere yer verilmiş. Eğer kalabalık grupla giderseniz size askerler eşlik ediyor ve müze ile ilgili bilgiler veriyor.

svg%3E
Nusret Mayın Gemisi’nin replikası

Çanakkale Deniz Müzesi’nin en ilgi çeken yeri ise hiç şüphesiz Nusret Mayın Gemisi. Çanakkale Deniz Zaferi’nin kahramanlarından biri olan Nusret Mayın gemisinin birebir boyutlarında yapılmış replikasını mutlaka görmenizi tavsiye ediyorum. Gemide sizi görevli askerler karşılıyor ve gruplar halinde önce bir odaya alıyorlar. Bu odada Çanakkale Deniz Zaferi’ni anlatan sunumu dinliyor ve grafik animasyonlarla desteklenen görüntüleri izliyorsunuz. 10 dakikalık sunumdan sonra tekrar görevli bir asker eşliğinde geminin alt bölümlerini geziyorsunuz. Kamaralara yerleştirilen balmumu heykellerle deniz savaşı sırasında gemide neler yaşandığını, nasıl bir ortam olduğunu yakından inceleyebiliyorsunuz. Burada da fotoğraf çekmek maalesef yasak. Nusret Mayın gemisinin orijinali ise bugün Mersin Tarsus’ta sergileniyor.

svg%3E
Çanakkale Deniz Müzesi

Çanakkale Deniz Müzesi’ne giriş ücreti tam 8.5 TL. Öğrencilere, 65 yaş üstüne ve askeri personellere ise giriş ücretsiz. Eğer Nusret Mayın gemisi ve Çimenlik Kalesi’ni gezmek isterseniz giriş ücreti soruluyor. Çimenlik Parkı’ndaki açık hava müzesini ise ücretsiz gezebilirsiniz. Çanakkale Deniz Müzesi’ni Pazartesi günleri hariç 08.00-12.00/13.30-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Çanakkale Deniz Müzesi konum için tıklayın.

svg%3E
Çanakkale Gezilecek Yerler-Çanakkale Kent Müzesi

Müzeseverler Not Etsin: Çanakkale Kent Müzesi 

Müze gezmeyi sevenler için Çanakkale merkezde harika bir müze daha bulunuyor: Çanakkale Kent Müzesi. İlin kültürel değerlerini ve geçmişini yakından tanıma fırsatı bulabileceğiniz müze Fetvane Sokak’ta yer alıyor. 19. yüzyılda inşa edilen tarihi bina restore edildikten sonra 2009 yılında müze olarak ziyarete açılmış. Kent Müzesi’nin giriş katında Çanakkale’ye dair çeşitli konuların işlendiği periyodik sergilere yer verilirken üst katta ise daimi sergi alanı bulunuyor.

Müzenin üst katında Çanakkale’nin tarihi geçmişine ışık tutan yazılar ve objelerin yanı sıra müzeye bağışlanan birbirinden değerli eşyalar da yer alıyor. Çanakkale Kent Müzesi’ne giriş ücretsiz. Müzeyi pazartesi günü hariç 1 Eylül-31 Mart tarihleri arasında 09.00-17.00, 1 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Çanakkale Kenti Müzesi konum için tıklayın.

svg%3E

Hamamdan Müzeye: Seramik Müzesi

Çanakkale’de ücretsiz gezebileceğiniz müzelerden bir diğeri de Seramik Müzesi. Hamamın restore edilerek tarihi eserlerin sergilendiği bir müzeye dönüştürülmesi fikrine bayıldım! Müzede Çanakkale seramiklerini inceleyebileceğiniz gibi modern seramik sanatçılarının eserlerine de göz gezdirebilirsiniz. Seramik Müzesi periyodik sergilere de ev sahipliği yapıyor. Müzeyi pazartesi günü hariç 1 Eylül-31 Mart tarihleri arasında 09.00-17.00, 1 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Seramik Müzesi konum için tıklayın.

Görmeden Dönmeyin: Çanakkale Şehitliği

Ülkelerin kaderinin değiştiği, tarihi bir destana tanıklık eden toprakları görmeden dönmek olmaz. Birinci Dünya Savaşı’nın merkezi olan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nı gezmek için mutlaka tur ayarlamanızı tavsiye ediyorum. Çünkü gezilecek alan hem çok büyük, hem mesafeler birbirine oldukça uzak. Öyle ki turla gitseniz bile yarımadanın tamamını gezemiyorsunuz. Bir diğer önemli konu ise buranın ruhunu yakalayabilmek, tarihi detayları öğrenerek geçmişimizi daha yakından tanıyabilmek. Turla gitmeden bu oldukça zor. (Eğer tarih konusunda hatırı sayılır bir ilginiz/eğitiminiz yoksa) Gelibolu Tarihi Yarımadası turları kişi başı 60 TL. Bütün ulaşım ücretleri ve öğle yemeği de fiyata dahil. Biz turu otelimizin bize tavsiye ettiği Wilusatravel ile yaptık. Kilitbahir Kalesi ile başladığımız gezimizde Seyit Onbaşı Anıtı ve Tabyalar, Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Açık Hava Savaş Hastanesi Müzesi, Çanakkale Şehitler Abidesi, Seddülbahir Ahmet Uslu Müzesi, Anzak Koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı’nı ziyaret etme şansı bulduk. (Çanakkale Şehitlik turunu kapsamlı bir şekilde hazırlıyorum, en kısa sürede yayınlayacağım.) Eğer hala görmediyseniz mutlaka fırsat yaratıp Çanakkale Şehitlik turuna çıkmalı ve bu vatanın nasıl kazanıldığına yakından tanık olmalısınız.

svg%3E
Truva Antik Kenti

Antik Medeniyetlerin Beşiği: Truva Antik Kenti

Sadece ülkemizin değil dünyadaki en ünlü antik kentlerinden birini görmeye hazır mısınız? Truva Savaşı’nın yaşandığı Truva Antik Kenti‘nin tarihi MÖ 3000’e kadar uzanıyor. Homeros’un İlyada Destanı’nda da kendisine yer bulan antik kent oldukça geniş bir araziye sahip. Farklı tarihlerde farklı kentlerin hüküm sürdüğü antik kent 10 ayrı alana ayrılmış. MÖ 3000 yılından başlayıp Bizans Dönemi’ne kadar yerleşim yeri olan Truva Antik Kenti’nde yapılan kazılar sonrasında birbirinden değerli tarihi eserlere rastlanmış ancak ne yazık ki bir çoğu Rusya ve Almanya gibi ülkelerde sergileniyor.

svg%3E
Truva Antik Kenti’nde yer alan Truva atı heykeli İzzet Senemoğlu tarafından yapılmış

Truva Antik Kenti 1998 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne girmeyi başardı. Antik kenti gezdiğinizde birçok yapının harap olduğunu görüyorsunuz. Günümüze kadar gelebilen sağlam bir yapı ne yazık ki bulunmuyor. Ayakta kalmak için direnen tarihi duvarlar sıcaktan ve rüzgardan etkilenmesin diye üstlerine branda gerilmiş. Truva Antik Kenti’nin en göz alıcı yapısı hiç şüphesiz girişte yer alan Truva atı heykeli. Yukarıda da bahsettiğim gibi buradaki Truva atı Çanakkale’deki ikinci heykel. Sıkça Troy filmindeki heykel ile karıştırılsa da bu heykel 1975 yılında Türk sanatçı İzzet Senemoğlu tarafından yapılmış. Truva atı heykelinin önünde gladyatör kostümü giyip hatıra fotoğrafı çektirebiliyorsunuz. Fotoğraf çekimi için ücret 20 TL. Heykelin içine girip üst kattan el sallamayı unutmayın:)

Truva Antik Kenti Çanakkale şehir merkezine 30 kilometre mesafede yer alıyor. Çanakkale-Ezine karayolu üzerindeki antik kente özel aracınızla gidebileceğiniz gibi Tevfikiye Köyü’ne giden dolmuşlarla da ulaşım sağlayabilirsiniz.

svg%3E
Truva Antik Kenti

Truva Antik Kenti giriş ücreti kişi başı 35 TL. (2019) Eğer Müzekart’ınız varsa antik kenti ücretsiz ziyaret edebiliyorsunuz. Truva Antik Kenti’ni 15 Nisan-2 Ekim tarihleri arasında 9.00-19.30, 3 Ekim-14 Nisan tarihleri arasında 08.00-17.00 saatlerinde ziyaret edebilirsiniz.

Truva Antik Kenti konum için tıklayın.

NOT: Çanakkale merkezde yer alan Arkeoloji Müzesi yeni yerine taşındığı için kapatıldı. Tarihi eserler bu yıl Truva Antik Kenti’nin yanına açılan Troya Müzesi’nde sergilenmeye başladı. Bizim seyahat dönemimizde müze hala yapım aşamasında olduğu için gezememiştik. Çanakkale’yi bir sonraki ziyaretimizde Troya Müzesi’ni de mutlaka görmeyi istiyorum.

svg%3E

Çanakkale Yeme İçme Notları

“Çanakkale’de ne yenir” diye merak edenler için Çanakkale gezimiz sırasında uğradığımız mekanları listelemek istiyorum.

svg%3E
Sardalye

Balık Ekmek İçin: Sardal-ye

Çanakkale’de karnınızı hızlı bir şekilde doyurmak isterseniz uğrayabileceğiniz yegane adres Sardal-ye. Buranın methini çok fazla duyunca bu gidişimde fırsat bu fırsat deyip deneme şansı buldum. Mekanın favori lezzeti ekmek arası sardalya. Önde yer alan taburelerde ayak üstü atıştırabileceğiniz gibi üst katta uzun soluklu oturabilirsiniz. Ben tadını beğendim, zaten fiyatına oranla çok da büyük beklentilere girmemeniz gerekiyor. Ekmek arası sardalyanın ücreti 7 TL. İsterseniz porsiyon olarak da söyleyebiliyorsunuz. Porsiyon ücreti de 11 TL. Biz saat iki civarı gittiğimiz için nispeten sakindi ancak öğle arasına denk gelirseniz sıra beklemeniz olası.

Sardalye konum için tıklayın.

svg%3E
Meydani Tadında Restaurant

Doyurucu Bir Yemek İçin: Meydani Tadında Restaurant 

Çanakkale Şehitlik Turu sonrası yorgunluğumuzu atacak ve zil çalan karnımızı doyuracak bir mekan ararken tanıştık Meydani Tadında Restaurant ile. Henüz çok yeni olduğu için gerek dekorasyonu, gerek yemeklerinin lezzeti ile Çanakkale’nin en iyi mekanları arasına girmeye aday. Menüden mercimek çorbası, çoban salata, kuzu şiş ve dana bonfileyi denedik. Gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim. Fiyatlar lezzetine oranla gayet uygun. Kuzu şiş 30 TL, dana bonfile ızgara 35 TL. Zeytinyağlıları ve pizzaları ile de hayli iddialı olan mekan bundan sonraki Çanakkale gezilerimin demirbaşı oldu bile!

Meydani Tadında Restaurant konum için tıklayın.

svg%3E

Kebap Ziyafeti İçin: Gülen Pide

Siz de benim gibi söz konusu pide ve lahmacun olunca sağlıklı beslenmeyi rafa kaldıranlardansanız rotanızı Gülen Pide’ye çevirebilirsiniz. Çanakkale’ye her gelişimde mutlaka uğradığım adreslerden biri olan mekanda Gülen pide ve Gülen lahmacun favorim. Birer porsiyon söylerseniz iki kişi rahatlıkla doyabilirsiniz. Gülen Pide kıymalı, kaşarlı ve sucuklu olarak karışık geliyor. Böylece hepsinin tadına bakabiliyorsunuz. Lahmacun 6.50 TL, Gülen lahmacun 12 TL, Gülen pide 20 TL. Döner ve kebapları da ağız sulandıran cinsten.

Gülen Pide konumu için tıklayın.

svg%3E

Peynir Helvası İçin: Çerkezoğlu Özen Helvacısı

Çanakkale’ye gelip de peynir helvası yememek olur mu hiç? Peynir helvası öyle bir tatlı ki ya çok seviliyor ya da hiç. Ben seven taraftayım:) Saat Kulesi’nin yan sokağından içeri girdiğinizde sağlı sollu peynir helvası satan dükkanları görebilirsiniz. Biz tercihimizi Çerkezoğlu’ndan yana kullandık. Bir porsiyon dondurmalı peynir helvasının ücreti 7 TL. Sade yemektense dondurmalısı lezzetini daha da artırıyor. Tatlı ile aranız iyiyse Berliner’in kadayıf dolmasını da tavsiye ederim. Bu gidişimiz Ramazan’a denk geldiği için Berliner kapalıydı, peynir helvası ile açığı kapatmaya çalıştık:)

svg%3E
Çanakkale-Yalı Hanı

Çay&Kahve Keyfi İçin: Yalı Hanı 

Çanakkale’yi gezmekten yorgun düşerseniz demli bir bardak çay içmek için yolunuzu Yalı Hanı’na düşürün derim. Tarihi han çoğunlukla gençlerin buluşup sosyalleştiği mekanlardan biri. Akşam saatlerinde buz gibi bira keyfi için de buraya uğrayabilirsiniz. Çay 1.5 TL, bira 10 TL. Çay keyfini deniz kenarına taşımak isterseniz Kordon’daki Şakir’in Yeri’ni de tercih edebilirsiniz.

Yalı Hanı konum için tıklayın.

svg%3E
Assos Çanakkale çevresinde tatil yapabileceğiniz en güzel yerler arasında

Çanakkale Çevresinde Gezilecek Yerler

Çanakkale merkezini keşfettikten sonra yakın çevresine de zaman ayırmanızı tavsiye ederim. Biz bu gidişimizde Çanakkale ile birlikte Bozcaada, Assos, Adatepe, Yeşilyurt ve Küçükkuyu’yu gezi rotamıza ekledik. Çanakkale Assos arası 95 kilometre, Çanakkale-Bozcaada arası 100 kilometre, Çanakkale-Küçükkuyu arası ise 97 kilometre. Küçükkuyu’dan Adatepe ve Yeşilyurt köyleri ise 10 dakika mesafede. Asya kıtasının en batı noktası olan Babakale’ye uğramak isterseniz Ayvacık üzerinden yaklaşık 45 dakikada bu şirin köye ulaşabilir ve lezzetli deniz mahsullerinin tadına bakabilirsiniz. Eğer Schengen vizeniz varsa yaz döneminde Çanakkale çıkışlı Midilli turları da düzenlendiği bilgisi aklınızda bulunsun.

Planlarınız arasında Bozcaada’ya gitmek varsa Bozcaada gezi rehberi yazıma da göz atabilirsiniz.

Assos gezi rehberi ile birlikte Adatepe ve Yeşilyurt yazılarıma da bakmayı unutmayın.

*Seyahatlerimle ilgili daha fazla fotoğraf için beni seyahatimgeldi instagram hesabımdan da takip edebilirsiniz.

*Yazı veya konuyla ilgili kafanıza takılan bir şey mi var? Düşüncelerinizi yorumlara yazarsanız çok sevinirim:)

0 0 votes
Yazımı nasıl buldunuz?

Zeen Social Icons

Daha Fazla İçerik
roma ulasim rehberi
Roma Ulaşım Rehberi
3
0
Yazım hakkında merak ettiklerin varsa, hemen yorumla!x