en iyi seyahat uygulamalari

Kullandığım En İyi Seyahat Uygulamaları

Akıllı telefonların hayatımıza girmesi birçok alanda tartışmalı olsa da seyahat alanında bize zaman ve para tasarrufu bakımından çok fayda sağladığı yadsınamaz bir gerçek. Dünya genelindeki uygulamalar kalacağınız, yemek yiyeceğiniz ve hatta gideceğiniz yerleri bile fiyat, yorum olarak karşılaştırmalı şekilde telefonunuzdan incelemenizi sağlıyor. İşte yolda bana eşlik eden en iyi seyahat uygulamalarından bazıları:

En uygun uçak bileti almak için kullandığım seyahat uygulamaları

Hepimizin seyahate çıkmadan önce baktığı ilk şey uçak bileti fiyatları oluyor. İstediğimiz döneme ait uygun uçak bileti bulamadığımız zaman seyahatimizi ileri bir tarihe ertelemişliğimiz ve hatta seyahatten vazgeçmişliğimiz bile olmuştur. Özellikle artan euro ve dolar kurlarından dolayı ucuz uçak bileti bulmak artık çok daha önemli. 

Uçak bileti fiyatları bu kadar artmışken seyahat edeceğiniz yere ait uçak biletlerini farklı uygulamalar üzerinden yapmanızda fayda var. Çünkü ne kadar çok araştırma yaparsanız gideceğiniz güne ait çok ucuz fiyatlara uçak bileti bulmanız o kadar artıyor. Ucuz uçak bileti bulmak için kullandığım en iyi seyahat uygulamaları arasında Skyscanner, Momondo, Kayak, Turna ve Aerobilet yer alıyor. Uygulamaların hepsi birbirine benzese de her uygulamanın uçak bileti alırken sağladığı avantajlar ve kampanyalar birbirlerinden farklılık gösterebiliyor. Uçak biletinizi site üzerinden alacaksanız araştırma yapmadan önce internet tarayıcınızın tarihçesini ve cashlerini temizlemeyi ihmal etmeyin. Yurtdışı kaynaklı siteler bunu yapıyor mu bilmiyorum ama ülkemizdeki birçok siteye ikinci defa girdiğinizde bilet fiyatlarının gözle görünür şekilde arttığını fark etmeyen yoktur. 

svg%3E

 

Skyscanner

Skyscanner ucuz uçak bileti ararken kullandığım en iyi seyahat uygulamalarının başında geliyor. Yurtdışı seyahatlerime giderken uçak biletlerini ilk Skyscanner üzerinden kontrol ediyorum. Skyscanner yüzlerce havayolu şirketinin arasında gitmek istediğiniz noktaya olan uçak biletlerini güncel fiyat bazında tarayarak en uygun aralıktaki sonuçları karşılaştırmalı olarak size sunuyor. Uygulama ayrıca size haftalık ve aylık fiyat karşılaştırması da yapıyor. Skyscanner’da eğer tatil tarihiniz esnek ise “En ucuz ay” sekmesini kullanarak oldukça ucuza bilet bulabilirsiniz. Tarih konusunda herhangi bir netliğiniz yoksa ülkemizden gideceğiniz yere ait olan en ucuz bilet fiyatlarını karşılaştırabilir ve seyahatinizi ona göre planlayabilirsiniz.

Syscanner uygulamasından uçak bileti alabileceğiniz gibi araç kiralayabilir ve otel rezervasyonu da yapabilirsiniz. 

Apple için Skyscanner 

Android için Skyscanner

svg%3E

Momondo

Uçak bileti almak için kullandığım bir diğer seyahat uygulaması da Momondo. Tıpkı Skyscanner gibi Momondo da uçak bileti, kiralık araç, otel ve gideceğiniz yere ait seyahat ipuçları bulabileceğiniz kapsamlı seyahat uygulamalarından biri. Siz de benim gibi uçak bileti ararken birçok seçeneğe göz atanlardansanız  Momondo’yu mutlaka telefonunuza indirin.

Apple için Momondo

Android için Momondo

Momondo’nun ayrıca sadece Apple için 200’den fazla şehre ait yerel öneriler ve ipuçlarını bulabileceğiniz Momondo Places uygulaması bulunuyor. Momondo Places uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

svg%3E

Kayak

Kayak uygulaması da tıpkı Momondo ve Skyscanner gibi uçak bileti, otel rezarvasyonu ve araç kiralama hizmetleri veriyor. Kayak uygulaması Skyscanner’in aksine her ülkeye ait farklı kampanyalar yapabiliyor. Bu kampanyaları yakalarsanız 1 Euro’ya bile bilet bulma şansınız olabiliyor. Bu kampanyaları görmek için giriş yaptığınız ülkeyi Türkiye’den farklı bir yer seçerek yapmanız gerekiyor. Uygulamaya İtalya ve Almanya üzerinden giriş yaptığınızda fiyatların daha uygun olduğu görebilirsiniz. Ayrıca Kayak uygulaması girdiğiniz bütçe aralığına göre size gidebileceğiniz en uygun yeri ve tarihleri gösteriyor.

Apple için Kayak

Android için Kayak 

svg%3E

Turna

Yurtiçi ve yurtdışı uçak biletlerini en uygun fiyatlara bulabileceğiniz bir diğer seyahat uygulaması Turna. Piyasadaki en uygun fiyatları genellikle Turna üzerinden buluyorum ve bu yüzden Turna uygulamasına bakmadan uçak bileti almayanlardanım. Zaman zaman yaptıkları kampanyalarla uçak biletlerinizi çok uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Uygun uçak bileti fiyatları sunan Turna uygulaması diğer uygulamaların yanında koşulsuz bilet iptali hizmetiyle oldukça cezbedici. Turna koşulsuz bilet iptali hizmeti kapsamında biletinizi uçuşunuza 2 saat kalıncaya kadar iptal ederseniz, bilet fiyatınızın %90’ını iade ediyor. Koşulsuz bilet iptali hizmetinden yararlanmak için bilet alırken bu seçeneği seçmeniz gerekiyor. Bu hizmet karşılığında Turna’ya ufak bir ücret ödüyorsunuz. Uçak biletlerinizi uygulama üzerinden alabileceğiniz gibi www.turna.com.tr  üzerinden de alabilirsiniz.

Apple için Turna

Android için Turna

svg%3E

Aerobilet

Bütçenize uygun ucuz uçak bilet ararken Skycanner, Momondo, Kayak ve Turna uygulamalarıyla aynı özelliklere sahip Aerobilet uygulamasını da kullanabilirsiniz. Aerobilet uygulamasının döviz çevirme özelliği bile var ancak benim bu uygulamayı kullanmamdaki en büyük sebep zaman zaman yaptığı indirimler. Yurt dışına 10 TL’ye uçak bileti yakalamak için tek yapmanız gereken bu uygulamayı sık sık kontrol etmek. Büyük oranda indirim yakalamanız zor olsa da %20’den %50’ye varan indirimlerle uçak bileti almak hiç de zor değil. Uygulamanın kampanyalar bölümünü kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

Apple için Aerobilet 

Android için Aerobilet

Yurtdışında konaklama için kullandığım en iyi seyahat uygulamaları

 

svg%3E

Booking

Booking tek dokunuşla dünyanın her yerinde 750.000’den fazla otel, apart, hostel vb. yerleri fiyat, puan karşılaştırması yaparak rezervasyon yapmanıza imkan sağlayan en iyi seyahat uygulamaların başında geliyor. Booking.com ya da Booking uygulaması üzerinden 5 kere üst üste iptalsiz rezarvasyon yaparsanız “Genius Üye” statüsü kazanabilirsiniz. Genius üye kapsamında rezarvasyonlarınızda başta %10 daha ucuza rezervasyon yapabilme olmak üzere 1 gün öncesine kadar ücretsiz iptal ve gizli fırsatlardan yararlanma gibi birçok özelliğe sahip olabiliyorsunuz. Booking uygulaması yurtdışında konaklama için kullandığım en iyi seyahat uygulamalarının arasında bulunuyor. Booking.com üzerinden yaptığınız rezervasyonlarınız için eğer telefonunuzda Booking uygulamanız mevcut ise yanınızda rezervasyonunuza ait çıktı almanıza gerek yok. www.booking.com ‘a buraya tıklayarak üye olursanız beraber 15 dolar kazanabiliriz. 

Apple için Booking

Android için Booking

Ancak tatilinizi eğer Türkiye sınırları içerisinde geçirecekseniz, otel rezervasyonlarınızı maalesef Booking üzerinden yapamıyorsunuz. 2017 yılında İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin aldığı kararla Booking.com ve Booking uygulaması üzerinden Türkiye sınırları içinde rezarvasyon işlemleri durduruldu. Türkiye sınırları içinde otel rezarvasyonu için hotelstrivago ve neredekal sitelerinden kapsamlı arama yapabilir, bütçenize ve isteğinize uygun oteli kolaylıkla bulabilirsiniz.  

 

svg%3E

Airbnb

Yurtdışı seyahatlerimde eğer seyahat edeceğim yerde uzun süreli kalacaksam Booking uygulaması yerine daha çok Airbnb uygulamasını kullanmayı tercih ediyorum. Otel odasında konaklamak yerine ev ortamında konaklamayı tercih edenlerdenseniz Airbnb konaklama için kullanacağınız en iyi seyahat uygulamarının başında geliyor. Otele fazladan para vermek yerine yurt dışında da ev konforunda kalmak istiyorsanız Airbnb tam size göre bir uygulama. Airbnb sayesinde yurt dışında istediğiniz fiyat aralığında ve istediğiniz lokasyonda ev ve oda kiralamanız mümkün. Airbnb uygulamasında uzun süreli konaklamalarda otel fiyatlarına göre daha ucuz fırsatlar yakalayabilirsiniz. 

Apple için Airbnb

Android için Airbnb

svg%3E

Couchsourfing

Couchsurfing tamamen ücretsiz ve konukseverlik konseptiyle kurulmuş bir ağ. Başta interrail yapan öğrencilerinin yoğunlukla kullandığı Couchsurfing ücretsiz konaklama için en iyi seyahat uygulamalarının başında bulunuyor. Bu ağ sayesinde dünyanın neresinde olursanız olun sizi evinde misafir edecek insanlara ulaşabilirsiniz. Ancak her şey öyle söylendiği kadar kolay olmuyor. Dünyada artan güvensizlik sorunu nedeniyle birinin sizi evine misafir olarak kabul etmesi için referans yorumlarınızın oldukça güçlü olmasında fayda var. Aksi takdirde misafir kabul edilmeyi pek beklemeyin. 

Apple için Couchsurfing

Android için Couchsurfing

Çevrimdışı harita için kullandığım en iyi seyahat uygulamaları

svg%3E

Maps.Me 

Yurt dışı seyahatlerimde en çok kullandığım uygulama kesinlikle Maps.Me. En iyi seyahat uygulamaları arasında gösterilen Maps.Meile gideceğiniz şehrin haritasını önceden indirerek gideceğiniz şehirde kolayca aradığınız yeri bulabilirsiniz. Uygulamanın en büyük avantajı şehrin haritasını indirdikten sonra internet bağlantınız olmadan bile kullanmanıza olanak sağlaması. Yer imlerinin dışa ve içe aktarımı, rota oluşturma özelliği ayrıca önemli özelliklerden birkaçı…

Apple için Maps.me

Android için Maps.me

svg%3E

Ulmon Citymaps2go

Maps.Me ile benzer özelliklere sahip CityMaps2Go uygulamasını da harita olarak tercih edebilirsiniz. CityMaps2Go uygulamasını Maps.Me gibi çevrimdışı kullanabilir ve kendi rotanızı ve seyahat listenizi oluşturabilirsiniz.

Apple için Ulmon Citymaps2go 

Android için Ulmon Citymaps2go 

Yurt dışında ulaşım için kullandığım en iyi seyahat uygulamaları

svg%3E

Rome2rio

En iyi seyahat uygulamalarından bir diğeri olan Rome2rio uygulaması yurtdışı seyahatlerimin olmazsa olmazları arasında bulunuyor. Yurtdışı seyahatlerini planlama aşamasında bir yerden başka bir yere gitmek için ulaşım alternatiflerini aramayan yoktur. Rome2rio böyle zamanlarda oldukça işe yarıyor. Rome2rio uygulaması üzerinden bir yerden başka bir yere toplu taşıma araçları kullanarak nasıl gideceğinizi en net şekilde görebiliyorsunuz. Uygulama gitmek istediğiniz yere hangi otobüs, tren ya da metro ile gideceğinizi bile gösteriyor. Direkt ulaşımı göstermekle yetinmeyen Rome2rio aktarma duraklarını, otobüslerini ve diğer toplu taşıma araçları hakkında da bilgi veriyor. Şehirlerarası ulaşımda oldukça faydalı olan Rome2rio, diğer uygulamaların aksine şehir içi ulaşımda da oldukça işinize yarayacaktır. Yurtdışında bir yerden başka bir yere en kolay nasıl gidilir sorusunun cevabı ne deseler hiç düşünmeden Rome2rio derim. 

Apple için Rome2rio 

Android için Rome2rio 

svg%3E

GoEuro  

Maps.Me uygulamasından sonra en çok kullandığım uygulama kesinlikle GoEuro diyebilirim. En iyi seyahat uygulamalarından biri olan GoEuro, gideceğiniz yere uçak, otobüs ve tren fiyatlarını çevrimiçi olarak görebilir, karşılaştırabilir ve hatta uygulama üzerinden satın alabilirsiniz. Flixbus, Ouibus ve Bla Bla Car uygulamaları da GoEuro üzerinden çalışıyor. Avrupa’da ucuz ulaşım konusunda yazdığım yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Apple için GoEuro

Android için GoEuro

svg%3E

 

Uber

Ülkemizde birçok tartışmanın odağı haline gelen Uber, dünya çapında oldukça fazla üne ve kullanımına sahip. 2017 yılından bu yana İstanbul’da kullanılmaya başlanan Uber, Avrupa’nın neredeyse bütün büyük şehirlerinde kullanılıyor. Uber’in hangi şehirlerde kullanıldığını bu adresten kontrol edebilirsiniz.

Yurtdışında artan euro ve dolar kurlarından ve gittiğimiz ülkedeki taksi ücretlerini bilmediğimiz ve cebimizden çıkacak parayı hesaplayamadığımız için taksiye binmek bazen can sıkıcı olabiliyor.  Uber size bu dertlerden kurtarıyor. Uber uygulaması üzerinden bulunduğunuz yerden gideceğiniz yere ne kadar para ödeyeceğiniz net bir şekilde görebiliyorsunuz. Uber’i kullanışlı yapan bir diğer seçenek ise bunu kredi kartınızla uygulama üzerinden direkt ödeyebiliyorsunuz. Uber uygulaması üzerinden bulunduğunuz ülkeye göre taksi, özel lüks araç ve lüks tekne bile kirayabilirsiniz.  Para biriminin değerinden dolayı bizim için Ukrayna Uber’in en uygun fiyatlı olduğu ülkelerden biri. Özellikle havalimanından şehir merkezine gitmek için taksi yerine Uber’i tercih edebilirsiniz.

Apple için Uber 

Android için Uber 

Mekan tavsiyeleri için kullandığım en iyi seyahat uygulamaları

svg%3E

 

Foursquare

Foursquare check-in’leriyle dünyanın mekan haritası olarak kullanılıyor desem yeridir. Bu uygulama sayesinde birçok mekanı haritalar kısmından kolayca bulabilirsiniz. Çevrimdışı özelliği olmaması dezavantaj olsa da harita noktalarına ve aynı zamanda kullanıcıların mekan hakkında yorumlarına da ulaşabilirsiniz. Bilmediğim bir yeri haritadan bulabilmek için çoğunlukla Foursquare uygulamasını kullanılıyorum. 

Apple için Foursquare

Android için Foursquare

 

svg%3E

TripAdvisor

TripAdvisor, otel ve mekanlar hakkında kullanıcı yorumlarını kolayca ve güvenilir şekilde bulabileceğiniz uygulamalardan biri. Bu uygulama sayesinde kalacağınız ya da gitmek istediğiniz yer hakkında karşılaştırmalı olarak her kesimden kişilerin yorumuna kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 

Apple için TripAdvisor

Android için TripAdvisor

Araştırma ve rota planlama için kullandığım en iyi seyahat uygulamaları

 

svg%3E

Visit a City

Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine İtalya seyahatimden önce kullandığım bu uygulama bundan sonraki seyahatlerimin vazgeçilmezlerinden olacağı kesin. Gezginler için belki de en büyük sıkıntı gezilecek yerlerin yakınlığına göre planlama yapmaktır. Ancak Visit a City artık bu sorunu çözmüş bulunuyor. Uygulama gideceğiniz şehirde kalacağınız gün sayısına göre size örnek bir plan hazırlıyor. Görmeniz gereken yerleri yakınlığına göre sınıflandırıp o yerler hakkında bilgiler de sunarak size bir çizelge çıkarıyor. Üstelik bu planların pdf çıktısını da almanız mümkün. Uygulama üzerinden gideceğiniz yere ait en çok ziyaret edilen noktalara ait 1, 2 ve 3 günlük planlara da ulaşmak mümkün. Visit a City uygulamasını çevrimdışı olarak da kullanabilirsiniz.

Apple için Visitacity 

Android için Visitacity

svg%3E

Sygic Travel

Visit a City ile benzer özelliklere sahip bir diğer uygulama Sygic Travel. Uygulama üzerinden gideceğiniz yere ait en güzel noktaları keşfedebilir, dilerseniz kendi seyahat rehberinizi ve rotanızı kolaylıkla oluşturabilirsiniz. Sygic Travel Premium’u satın alırsanız dünya çapında çevrimdışı haritalardan sınırsız şekilde faydalanabilirsiniz. Uygulama üzerinden neredeyse seyahat adına her şeyi yapabilirsiniz. Otelinizi Booking üzerinden kiralayabilir dilerseniz şehirdeki turlara ve varsa gemi seyahatlerine bile katılabilirsiniz. Sygic Travel gideceğiniz yere ait kalacağınız süreye göre size rota seçenekleri sunuyor. Kendi rotanızı oluşturabileceğiniz gibi Sygic Travel’in size sunduğu zaman ayarlı rotayı uygulayabilirsiniz. Uygulamada ayrıca Vikipedia üzerinden gideceğiniz yere ait en güncel bilgilere ve fotoğraf editörleri tarafından hazırlanan fotoğraf arşivlerine de ulaşabilirsiniz.

Apple için Sygic Travel 

Android için Sygic Travel 

Yurt dışında dil sorunu için kullandığım en iyi seyahat uygulamaları

svg%3E

 

Google Translate

Yabancı dil konusunda en fazla seçeneğe sahip olan uygulama şüphesiz Google Translate. Çevrimiçi 113, Çevrimdışı 59 dilde çeviri yapma imkanı sunan Google Translate için bu alandaki uygulamaların en iyisi diyebiliriz. Google Translate ayrıca anında kamera çevirisiyle diğer uygulamalardan ayrılıyor. Yurt dışındaki başta menüler olmak üzere birçok yazılı metne sahip fotoğrafı ve belgeyi Google Translate’in anında kamera çevirisi ile istediğiniz dile çevirebilirsiniz. 

Apple için Google Translate

Android için Google Translate 

svg%3E

Duolingo

Duolingo uygulaması sayesinde gideceğiniz ülkenin diline ait “Merhaba, Nasılsın, Teşekkürler, Nasıl giderim, Nerede” gibi basit kelimeleri ve cümleleri uygulamanın size sunduğu pratiklerle kısa zamanda öğrenebilirsiniz. Gideceğiniz ülkede biraz da olsun rahat etmek istiyorsanız Duolingo uygulamasına mutlaka göz atın.

Apple için Duolingo 

Android için Duolingo

Döviz kuru için en iyi seyahat uygulaması

svg%3E

XE Currency

Yurt dışında döviz çevirme konularda iyi değilseniz bence XE Currency uygulamasını mutlaka indirin. Bu uygulama sayesinde dövizlerdeki anlık değişimleri, paranızın ne kadar dövize denk geldiğini karaborsacılar tarafından aldatılmadan öğrenebilirsiniz.

Appleiçin XE Currency

Androidiçin XE Currency 

0 0 votes
Yazımı nasıl buldunuz?

Zeen Social Icons

Daha Fazla İçerik
belgrad gezilecek yerler
Belgrad Gezilecek Yerler
0
Yazım hakkında merak ettiklerin varsa, hemen yorumla!x