ohrid gezilecek yerler

Ohrid Gezilecek Yerler

Kuzey Makedonya gezisi planlayanlar için Ohrid görülmeye değer şehirlerden biri. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Ohrid Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan tarihi evleri, geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan kiliseleri, görenlerde hayranlık uyandıran ve bu güzel şehre ismini veren Ohrid Gölü ile ziyaretçilerine unutulmaz bir seyahat vadediyor.

Üsküp’te üç gün geçirdikten sonra son iki günümüzü Ohrid’e ayırdık. Kasım ayında gittiğimiz için her yer öyle sakindi ki bir ara geziyi uzatmayı bile düşündüm. Eğer siz de yakın zamanda Kuzey Makedonya’ya gitmeyi düşünüyorsanız gezinizi sadece Üsküp ile sınırlamayın, Ohrid’i de mutlaka görün. Keyifli bir yolculuğa hazırsanız, hadi başlayalım! İşte Ohrid gezilecek yerler, yeme-içme ve ulaşım tavsiyeleri…

Ohrid Gezilecek Yerler Listesi

Kuzey Makedonya’nın hem doğal hem tarihi güzelliklerini cömertçe sergileyen Ohrid Balkanlar’ın en fazla ziyaretçi ağırlayan şehirlerinden biri. Yürüyerek rahatlıkla gezebileceğiniz Ohrid eski şehir bölgesinde gezip görülecek pek çok yer bulunuyor.

Kendinizi adeta Safranbolu’da hissedeceğiniz tarihi Osmanlı evleri, nefis göl manzarası ile ünlü St. Jovan Kaneo Kilisesi, bir zamanlar kentin savunmasında önemli rol almış Çar Samuel Kalesi, Anadolu kentlerini anımsatan Türk Çarşısı ve inci satan dükkanları ile günün her saati hareketli St. Clement Caddesi gezi listenizde mutlaka bulunmalı.

Yurt dışı seyahat planınız var ama internet kullanımı konusunda ne yapacağınızı bilmiyorsanız sizin için harika bir önerim var: Airalo Elektronik Sim Kart uygulaması. Airalo’ya kaydolup eSIM paketinizi 3$ indirimli almak için BIRTEN5418 referans kodununu kullanabilirsiniz. Buradan kayıt olabilirsiniz. Ayrıca SEYAHATIMGELDI10 kodu ile sonraki eSIM paket alımlarınızda %10 indirim kazanabilirsiniz.  

svg%3E

Ohrid Kiliseleri: Aziz Yuhanna Kilisesi (St. Jovan Kaneo)

Ohrid sokaklarını gezerken adım başı kiliseye rastlamanız mümkün. Ohrid bir zamanlar kiliseler şehri olarak anılıyormuş, hatta Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde Ohrid’de 365 kilise olduğundan bahsetmiş. Yılın her günü için bir kilisenin inşa edildiği Ohrid 11. ve 18. yüzyıllar arasında özerk bir Ortodoks Kilisesi olan Ohrid Başpsikoposluğu’nun merkezi konumundaymış. Bu nedenle Ohrid Balkanlar’ın Kudüs’ü olarak bilinirmiş.

Günümüzde bu kiliselerin çoğu yıkılsa da Ohrid’de hala 40’a yakın kilise mevcut. Kaneo’daki Aziz Yuhanna Kilisesi ise Ohrid’in en ikonik yapısı. Ohrid Gölü’ne tepeden bakan konumuyla fotoğraf tutkunlarının da uğrak noktası haline gelen Kaneo Kilisesi’nin 13. yüzyılda inşa edildiği tahmin ediliyor.

Aziz Yuhanna’ya adanmış olan Makedon Ortodoks Kilisesi St. Jovan Kaneo’yu en iyi şekilde fotoğraflamak isterseniz kilisenin önündeki merdivenlerden yukarıya çıkmanız yeterli. Tavsiyem gün batımına yakın bir zamanda gelmeniz, harika fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz.

Aziz Yuhanna Kilisesi’ne giriş ücreti 2 euro. Biz Ohrid Gölü kenarındaki ahşap yürüyüş platformunu takip ederek ulaştık buraya. Kiliseye çıkmak için merdiven sayısı biraz fazla, bu nedenle bebekli aileler veya ileri yaştakiler için sıkıntı olabilir. İlk önce kaleyi gezerseniz yokuş aşağı inerek de buraya ulaşmanız mümkün.

svg%3E

Aziz Kliment ve Panteleimon Kilisesi (St. Clement and Panteleimon Church)

Osmanlı İmparatorluğu döneminde kiliseden camiye çevrilen yapılardan biri de Aziz Kliment ve Panteleimon Kilisesi. Çar Samuel Kalesi’nin hemen altında yer alan kilisenin tarihi 9. yüzyıla uzanıyor.

Yapı erken Hristiyanlık döneminden beri önemli bir dini merkez olmasının yanı sıra Avrupa’da 10. yüzyılda açılan ilk eğitim merkezi olarak biliniyor. Kiril alfabesinin doğum yeri olan kilise Aziz Kliment tarafından Aziz Panteleimon’a adanmış.

Aziz Kliment’in eğitim merkezi olarak kullandığı St. Clemenet Kilisesi Osmanlılar döneminde camiye çevrilmiş ardından restorasyon çalışmaları sonrası kilise olarak yeniden inşa edilmiş. Plaoşnik arkeolojik sit alanında yer aldığı için etrafında kazı çalışmaları devam ediyor.

svg%3E

Aziz Sofya Kilisesi (St. Sophia Church)

Ohrid’de görülmeye değer kiliselerden biri de tarihi 11. yüzyıla uzanan Aziz Sofya Kilisesi. Old Town’un (eski kent merkezi) kalbinde yer alan Aziz Sofya Kilisesi Kuzey Makedonya’nın en önemli tarihi yapılarından biri olarak kabul ediliyor. Osmanlılar döneminde camiye çevrilen Aziz Sofya Kilisesi, şehirdeki Osmanlı hakimiyeti sona erince tekrardan kilise olarak hizmet vermeye başlamış.

Çar Samuel döneminde inşa edilen ortaçağ kilisesinin bahçesi de oldukça huzurlu. Çevresindeki restoranlarda oturup yemek yiyebilir ya da kahve eşliğinde yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Aziz Sofya Kilisesi’ne giriş ücreti 2 euro, içeride görülmeye değer çok sayıda fresk bulunuyor.

svg%3E

Çar Samuel Kalesi (Tsar Samuel’s Fortress)

Ohrid gezilecek yerler listemize Çar Samuel Kalesi ile devam ediyoruz. Manzara tutkunlarının kaçırmaması gereken Çar Samuel Kalesi göl seviyesinden 100 metre yüksekte, Ohrid kentine hakim bir konumda yer alıyor. Böylece ziyaretçilerine muhteşem manzaralar sunuyor.

Çar Samuel Kalesi’nin geçmişi MÖ 4. yüzyıla uzanıyor. Arkeologlar kalenin Makedonya Kralı II. Philip tarafından MÖ. 4. yüzyıla tarihlenen eski bir sur yerine inşa edildiğini belirtirken günümüze orijinal yapıdan 18 kule ve dört kapı ulaşabilmiş. 2000’li yılların başında yenilenen Çar Samuel Kalesi Balkanlar’ın en görkemli şehir kalelerinden biri olarak biliniyor.

Çar Samuel Kalesi’ni haftanın her günü 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Çar Samuel Kalesi giriş ücreti 2 euro.

svg%3E

Ohrid Antik Tiyatrosu (Ohri Antique Theater)

Kuzey Makedonya’daki tek Helenistik tiyatroyu görmeye ne dersiniz? MÖ 200 yılına tarihlenen Ohrid Antik Tiyatrosu eski kent merkezinde, tarihi evlerin arasında bir anda zaman yolculuğuna çıkarıyor adeta. Roma döneminde gladyatör dövüşlerine ev sahipliği yapan Ohrid Antik Tiyatro ile ilgili ilginç olan şey ise 1980 yılında tesadüfen keşfedilmiş olması!

Ohrid Antik Tiyatrosu’nda yapılan restorasyon çalışmaları tarihi dokuyu biraz zedelemiş olsa da görülmeye değer. Ohri’ye yaz aylarında gelirseniz Ohrid Antik Tiyatrosu’ndaki gösteri takvimini incelemeyi unutmayın. Yaz aylarında hem müzik festivalleri hem de tiyatro etkinlikleri düzenleniyor. Ohrid Antik Tiyatrosu’nu gezmek ücretsiz, günün her saati ziyaret edebilirsiniz.

svg%3E

Ohrid Gölü

Balkanlar’ın en eski ve en derin gölü olan Ohrid Gölü’nün dört milyon yıllık geçmişe sahip olduğunu biliyor muydunuz? 1979 tarihinde UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Ohrid Gölü tektonik hareketler sonucu oluşmuş.

Ohrid Gölü kenarında kurulmuş üç şehir bulunuyor. Bunlardan ikisi Kuzey Makedonya’da (Ohrid ve Struga) diğeri ise Arnavutluk’ta. (Pogradaş) Ohrid Gölü’nü görünce suyun berraklığına inanamadım, adeta cam gibi bir suya sahip. Göl suyunun bu kadar temiz olmasının nedeni ise her 10 yılda bir kendini yenileyebilmesiymiş. Ohrid Gölü suyu içilebilen nadir göllerden biri.

Ohrid şehri özellikle yaz aylarında Balkanlar’ın en popüler tatil merkezlerinden birine dönüşüyor. Ohrid Gölü’nde yüzülüyor mu? diye merak ediyorsanız, evet! Sanırım Ohrid’e Kasım ayında gitmiş olmanın en üzücü yanı bu oldu. Karşımda cam gibi duran göle giremedim.

Ohrid Gölü’nde yüzme sezonu Mayıs ayında açılıyor, Ekim ayına kadar da devam ediyormuş. Eğer bu aylar arasında Ohrid’i ziyaret etmeyi planlıyorsanız yanınıza mutlaka mayonuzu da alın.

Popüler Ohrid Plajları

Ohrid’e yaz aylarında gelirseniz gölde yüzmenin tadını çıkarabileceğiniz pek çok plaj bulmanız mümkün. Merkezde yürüyerek ulaşabileceğiniz plajlar:

  • Potpesh Beach
  • Cuba Libre Beach
  • Kaneo Beach

Ohrid Gölü’nde Ne Yapılır?

Ohrid Gölü’nde yüzmenin yanı sıra tekneler ile göle açılabilir, sandal ile gölde gün batımını seyredebilirsiniz. Kaneo tarafına gittiğinizde sandalcılar size tur teklif ediyorlar, pazarlıkla iki kişi 5 euro’ya sandal keyfi yapmanız mümkün.

Ohrid Gölü kenarında yürüyüş yapmak da şehri keşfetmenin en güzel yollarından biri. Eski kent merkezinden başlayıp göl kenarını takip ederek ahşap yürüyüş yoluna ulaşabilir, buradan St. Jovan Kaneo Kilisesi’ne ve Çar Samuel Kalesi’ne çıkabilirsiniz.

Ohrid Eski Kent Sokakları (Old Town)

Ohrid gezilecek yerler listesinde sıra şehrin en fotojenik yerine geldi: Ohrid Old Town. Bence Ohrid’i gezmenin en keyifli yolu eski kent sokaklarında kaybolmak! Arnavut kaldırımlı dar sokak aralarında karşınıza öyle güzel evler çıkıyor ki, fotoğraf makinenizi elinizden düşüremiyorsunuz.

Ohrid eski kent sokaklarını gezerken kendinizi Safranbolu’daymış gibi hissetmeniz mümkün. Osmalı Devleti’nin uzun yıllar hüküm sürdüğü Makedonya’da Osmanlı-Türk mimarisini yansıtan tarihi konaklar günümüzde varlığını korumaya devam ediyor. UNESCO’nun kültürel miras olarak koruma altına aldığı tarihi Osmanlı evleri görülmeye değer.

Ohrid Çarşısı (St. Clemenet of Ohrid)

Ohrid’de nerede alışveriş yapılır? diyenler Ohrid Çarşısı’nı listelerine mutlaka eklesin. Sağlı sollu mağazalar ve kafelerle çevrili Ohrid Çarşısı’nın girişinde gıda alışverişi yapabileceğiniz Ramstore Market de yer alıyor. Ohrid Çarşısı’nda hediyelik eşya dükkanlarının yanı sıra inci satan mağazalar da oldukça fazla. Dünyada sadece Ohrid Gölü’nden çıkarılan Ohrid incisi oldukça meşhur ve çok değerli.

Ohrid Çarşısı’nın ilerisinde Ali Paşa Camii’ni görmek mümkün. Kentteki Osmanlı izlerinden biri olan Ali Paşa Camii 16. yüzyılda Süleyman Paşa tarafından inşa ettirilmiş. Camii ibadete açık, Ohrid Çarşısı’nda gezerken ezan sesini duyabilirsiniz.

Ali Paşa Camii ile birlikte Ohrid Türk Çarşısı başlıyor. Burası oldukça küçük bir çarşı, esnaflar Osmanlı Türkleri, bu yüzden rahatlıkla anlaşabilirsiniz. Küçük bir Anadolu kasabasını anımsatan Ohrid Türk Çarşısı’nda her türlü Türk yemeğini bulabilir, çay-kahve molası verebilirsiniz.

Robevi Ailesi’nin Evi (Makedonya Ulusal Müzesi)

Ohrid gezilecek yerler listesinde şimdiki durağımız Türk-Omanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Robevi Ailesi’nin Evi. 1863 yılında inşa edilen konakta Robevi ailesi 40 yıla yakın bir süre yaşamış. Balkan Savaşları sırasında büyük ölçüde hasar alan konak, sonrasında tadilat yapılarak Makedonya Ulusal Müzesi’ne dönüştürülmüş.

Robevi Ailesi’nin Evi dört katlı oldukça geniş bir konak. Giriş katında Robevi Ailesi’nin kişisel eşyalarını görmeniz mümkün. İkinci katta Ohrid çevresindeki arkeolojik kazılardan elde edilen buluntular sergileniyor. Üst katlarda ise Ohrid’in geleneksel ahşap oymacılığının en seçkin örnekleri sizleri bekliyor.

Makedonya Ulusal Müzesi’ne giriş ücreti 150 MKD. Pazartesi günleri ziyarete kapalı, diğer günler 10.00-14.00, 18.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

El Yapımı Kağıt Atölyesi (National Workshop For Handmade Paper)

El Yapımı Kağıt Atölyesi Ohrid’de gezdiğimiz en farklı yerdi. İlk olarak Çin’de ortaya çıkan kağıt yapımının geleneksel yöntemlerle devam ettirildiği El Yapımı Kağıt Atölyesi’nde kağıdın yapım aşamasını canlı olarak izleyebiliyorsunuz. Üstelik atölyenin sahibi kiraz ağacından kağıdı nasıl elde ettiklerini İngilizce olarak adım adım anlatıyor.

El Yapımı Kağıt Atölyesi Ohrid’den hediyelik eşya satın almak isteyenler için de çok fazla seçenek sunuyor. İster hazır satılan kağıtlardan, isterseniz de size özel hazırlanan kağıtlardan satın alabilirsiniz. Baskı kağıtların fiyatı 1.5 euro’dan başlıyor.

svg%3E

Ohrid Çevresinde Gezilecek Yerler

Ohrid merkezde gezilecek yerleri bitirdikten sonra çevresini keşfetmeye ne dersiniz? Ohrid’e yakın görülmeye değer yerler listenize ilk olarak St. Naum Manastırı’nı ekleyebilirsiniz. St. Naum Manastırı Ohrid’den günübirlik gidilebilecek en popüler rotalardan ilki.

UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Aziz Naum Manastırı Makedonya’nın Ortaçağ dönemi yapıtlarından biri. Ohrid kent merkezine 30 kilometre mesafedeki Aziz Naum Manastırı St. Naum tarafından 905 yılında inşa edilmiş. Arnavutluk sınırına yakın bir konumda bulunan St. Naum yeşillikler içerisindeki doğasıyla görenleri büyülüyor.

Ohrid Gölü’nün kaynağına yolculuk yapabileceğiniz St. Naum Manastırı’na ulaşım için tekneleri tercih edebileceğiniz gibi özel taksi ile anlaşabilir ya da dolmuşlarla ulaşım sağlayabilirsiniz.

svg%3E

Ohrid çevresinde gezilecek yerlerden bir diğeri Kemikler Körfezi olarak bilinen Bay of Bones. Ohrid Gölü’nden hareket eden tekne turları St. Naum Manastırı ile birlikte Bay of Bones’a da uğruyor. Tarih öncesi çağlardaki yaşam biçiminin günümüze yansıtıldığı Bay of Bones açık hava müzesi gölün üzerine kurulmuş evlerden oluşuyor. Ohrid Gölü çevresindeki ilk yerleşime dair bilgiler sunan Bay of Bones farklı bir seyahat deneyimi yaşamanızı sağlayabilir. Bay of Bones’a giriş ücreti 100 MKD.

Kuzey Makedonya’nın en büyük ikinci şehri olan ve aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim gördüğü Manastır Askeri İdadisi’nin yer aldığı Bitola (Manastır) Ohrid’e sadece bir saat uzaklıkta. Ohrid ile Arnavutluk sınır komşusu, dilerseniz Ohrid’den Arnavutluk’a geçmeniz mümkün.

Ohrid Nerede?

Kuzey Makedonya’nın güneybatısında yer alan Ohrid ülkenin popüler tatil bölgelerinden biri. Ohrid Gölü kıyısında yer alan kent Kuzey Makedonya’nın en büyük dokuzuncu şehri.

Ohrid’e Nasıl Gidilir?

Ohrid başkent Üsküp’e 180 kilometre mesafede yer alıyor. İstanbul’dan Ohrid’e uçakla direkt ulaşım bulunmuyor. Siz de bizim gibi toplu ulaşım ile Üsküp’ten Ohri’ye gitmeyi planlıyorsanız yolculuk 3 saat sürüyor ancak otobüslerin fazla konforlu olduğunu söyleyemeyeceğim. Yollar virajlı ve biraz bozuk ama otobüs camından seyredeceğiniz manzaralar yorgunluğunuzu almaya yetiyor.

svg%3E

Üsküp’ten Ohrid’e Otobüsle Nasıl Gidilir?

Üsküp Ohrid arası her saat başı karşılıklı otobüs seferi düzenleniyor. Üsküp merkezden taksi ile on dakikada otobüs terminaline gitmek mümkün. (130 MKD) Biz bileti önceden ayırtmaya ihtiyaç duymadık çünkü düşük sezonda gittiğimiz için zaten otobüste 5-6 kişi vardı.

Ohrid otobüsleri 10 numaralı perondan kalkıyor. Üsküp Ohrid otobüs bileti ücreti tek yön 680 MKD. (11 euro) Otobüsler tam saatinde kalktığı için geç kalırsanız otobüsü kaçırmanız olası. 3 saat boyunca sadece bir kez 15 dakikalık ihtiyaç molası veriliyor.

Ohrid’de Nerede Kalınır?

Ohrid’de konaklamak için pek çok seçenek bulunsa da tavsiyem Ohri Göl manzarasına sahip villalardan birini seçmeniz. Ohrid Old Town (eski şehir) bölgesinde konaklayabileceğiniz çok sayıda villa bulunuyor. Biz iki gecelik konaklamak için Villa Varosh’u tercih ettik.

Villa Varosh gerek odalarının temizliği, gerek Ohrid gezilecek yerlere yakınlığı, gerek sahibinin ilgi alakasıyla fazlasıyla memnun kaldığımız bir butik oteldi. Gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim. Ohrid’de nerede kalınır diyenler detaylı olarak konaklama seçeneklerinden bahsettiğim Ohrid konaklama yazımı okuyabilir.

Ohrid Kaç Günde Gezilir?

Ohrid her ne kadar küçük bir şehir olsa da gezmesi öyle keyifli ki biz iki gün kalmamıza rağmen ayrılmak istemedik. Ohrid Gölü kenarında yürüyüş yapmak, oturup kahve içmek bile insana ayrı bir huzur veriyor.

Ohrid kent merkezini bir günde rahatlıkla gezebilirsiniz ama Ohrid çevresinde de gezip görülebilecek çok sayıda yer bulunuyor. Bu nedenle en az iki günlük bir gezi planı yapmanızı öneririm. Günübirlik Ohrid ziyareti gözünüzün arkada kalmasına yol açabilir, benden söylemesi:) Üsküp Ohrid arası üç saat, aynı gün içinde git-gel yapmak yorucu bir seyahat deneyimi yaşamanıza neden olabilir.

Ohrid’den Ne Alınır?

Ohrid’e ilk gelişinizse ve Ohrid’in neyi meşhur diye merak ediyorsanız inci takılara göz atmanızı tavsiye ederim. Dünyada sadece Ohrid Gölü’nde yaşayan Paşita isimli balığın pullarının işlenmesiyle elde edilen Ohrid incisi hem kendinize hem sevdiklerinize alabileceğiniz en güzel hediyelik eşya olabilir.

Kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş gibi onlarca farklı ve model seçenek sunan Ohrid incisi satın alırken sertifikalı olmasına mutlaka dikkat etmelisiniz. Biz inci alışverişimizi Bizim İnci isimli mağazadan yaptık. Sahibesi Linda Hanım Osmanlı Türklerinden olduğu için çok rahat anlaştık, birlikte Türk kahvesi bile içtik. 🙂

Ohrid hatırası olarak aldığım inci kolyeye 20 euro ödedim. Ohrid’de inciler 20 euro’dan başlıyor boyutuna göre 150-200 euro’ya kadar çıkıyor. Siz de Ohrid’den inci almak isterseniz Bizim İnci’ye uğramanızı öneririm, konumunu buradan görebilirsiniz. Ohrid Çarşısı olarak bilinen St. Clement of Ohrid’de de çok sayıda inci mağazası bulmanız mümkün. Old Town sokaklarında da hem inci hem sedef kolye ve broş satan tezgahlar var.

Ohrid’den ne alınır? derseniz diğer bir önerim El Yapımı Kağıt Atölyesi’ne (National Workshop For Handmade Paper) gidip geleneksel yöntemlerle kiraz ağacından elde edilen kağıtlardan almanız. Ohrid’de magnet fiyatları 100 MKD’den başlıyor.

Ohrid’de Ne Yenir?

Üsküp’te Balkan mutfağına doyduktan sonra Ohrid’de daha aşina olduğumuz lezzetleri denemeyi tercih ettik. Ohrid göl kenarında yer alan bir şehir olduğu için ağırlıklı olarak deniz ürünleri tüketiliyor. Sadece Ohrid Gölü’nde yaşayan Belvica balığı, Plashica balığı ve alabalık Ohri’de ne yenir diyenler için öne çıkan lezzetlerden biri.

Ohri Gölü kenarında sıralanmış pek çok restoran bulunuyor. Kaj Kanevche, Kaneo, Belvedere Restaurant, Dalga Restaurant popüler Ohrid mekanları arasında yer alıyor. Biz ilk akşamımızda Dalga Restaurant’ı tercih ettik.

Dalga Restaurant Ohrid eski kent merkezinde, Ohrid Gölü’nün nefis manzarası eşliğinde keyifli vakit geçirebileceğiniz bir mekan. Kasım ayında gitmiş olsak da şansımıza hava güzel olduğu için göl kenarında oturma fırsatı bulduk ancak kışın giderseniz iç kısmı da oldukça geniş.

Dalga Restaurant’ta deniz ürünleri 2300 MKD’den başlıyor. 1 kg Belvica balığı 2300 MKD, 1 kg alabalık 2500 MKD. İki kişilik karışık Balkan tabağı 1150 MKD, tavuk şiş 350 MKD. Biz bir şişe beyaz şarap ile birlikte iki tavuk şiş için 1100 MKD ödedik.

İkinci gün ise Ohrid’in meşhur pizzacısı olan Pizza Nemo’ya gittik. Margherita Pizza 200 MKD, sucuklu pizza 280 MKD idi. Pizzalarının lezzeti de gayet iyiydi. Pizza Nemo Tsar Samuel Sokak’ta, Ohrid Şehir Meydanı’da oldukça yakın bir konumda.

Ohrid’de canınız Türk kahvesi ve demleme çay isterse Türk Çarşısı’ndaki İstanbul Cafe’ye uğramanızı tavsiye ederim. Sahipleri Balkan Türkü olduğu için keyifle sohbet ettik, hatta sabah kahvaltı yapacak yer bulamadığımız için bize fırın önerdiler, simit ve poğaçamızı alıp çay eşliğinde burada kahvaltı yaptık.

Makedonya’da çoğu yerde Türk kahvesi var ama bizdeki gibi küçük fincanlarda servis edilmiyor. (Türk Çarşısı haricinde) İsmine Makedon Kahvesi diyorlar. Sipariş verirken belirtmezseniz büyük fincanda getiriyorlar, bizdeki duble Türk kahvesi gibi düşünebilirsiniz. Göl kenarında kahve eşliğinde gezi yorgunluğunuzu atabileceğiniz pek çok mekan bulmanız mümkün. Ohrid’de kahve fiyatları 100 MKD’den başlıyor.

Ohrid ile ilgili daha detaylı bilgileri Instagram @seyahatimgeldi hesabımda bulabilir, daha fazla gezi önerisi için beni takip edebilirsiniz.

Ohrid gezisi planlıyorsanız aşağıdaki yazılarıma da göz atabilirsiniz:

0 0 votes
Yazımı nasıl buldunuz?

Zeen Social Icons

Daha Fazla İçerik
budapeşte yeme içme notları
Budapeşte Yeme İçme Notları
0
Yazım hakkında merak ettiklerin varsa, hemen yorumla!x