Kopenhag uzun zamandır gitmek istediğimiz şehirlerin başında geliyordu, öyle ki iki kez uçak bileti alıp ikisinde de iptal etmek zorunda kaldığımız bile oldu. Kampanyadan uygun fiyatlı bilet bulunca daha fazla ertelemek istemedik ve Nisan ayının sonuna gezimizi planladık. Kopenhag bizim ilk İskandinav deneyimimiz olacağı için yola çıkarken ayrı bir heyecan ve merak doluyduk. Kopenhag Havalimanı’na iner inmez pasaport kuyruğu için sıraya girdik. Pasaport memuru içten bir gülümsemeyle “ülkemize hoşgeldiniz” dedi ve kısa bir inceleme sonrası yine gülümseyerek pasaportlarımızı bize verdi. Danimarka’ya neden “mutlu insanlar ülkesi” dendiğini ilk orada anladım ve şehre adım attığımız ilk andan itibaren burayı çok seveceğimizi hissettim. Dolu dolu geçirdiğimiz beş günün sonunda Kopenhag planı yapanlar için diyebileceğim tek şey “bir saniye bile düşünmeyin ve o bileti alın :)”
Kopenhag’da ne yenir, en iyi Kopenhag mekanları hangisi diye merak ediyorsanız Kopenhag Yeme İçme Rehberi yazıma göz atmayı unutmayın. Kopenhag’ta her bütçeye uygun konaklama önerileri içeren Kopenhag’da Nerede Kalınır? yazım da plan yapmanıza yardımcı olabilir.
Danimarka Para Birimi:
Danimarka Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen kendi para birimi olan Danimarka Kronu’nu kullanıyor. Bizim seyahat ettiğimiz Nisan 2024’te 1 DKK 4.67 TL iken Eylül 2024’te 1 DKK 5.07 TL’ye çıkmış. Biz yanımıza euro aldık ama krona çevirmeye ihtiyaç bile duymadık çünkü Kopenhag’da her yerde kredi kartı geçerli.
Kopenhag Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?
Yazının İçindekiler
İstanbul Kopenhag arası uçak yolculuğu yaklaşık 3 saat sürüyor. Kopenhag Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek ise oldukça kolay ve sadece 15 dakikanızı alıyor. Pasaport kontrolü sonrası otomatlardan bilet satın alıyorsunuz ve Terminal 3’te yer alan M2 metro hattına (sarı) biniyorsunuz. 15 dakikalık yolculuk sonrası Norreport istasyonundasınız. Burası şehrin merkez istasyonlarından biri. Kalacağınız yer farklı bir bölgedeyse Kopenhag metro haritasını inceleyerek inmeniz gereken istasyonu kolaylıkla bulabilirsiniz.
Kopenhag Havalimanı’ndan metroya binmek için biletinizi kırmızı DSB otomatlarından kredi kartınızla kolayca satın alabilirsiniz. 1 kişilik single bilet ücreti 30 DKK yani yaklaşık 4 euro. (Bilet ücreti Nisan 2024’e aittir) Satın aldıktan sonra biletiniz 1.5 saat boyunca geçerli. Biletsiz binmenizi asla önermem, kontrole denk gelebilirsiniz.
Kopenhag Şehir İçi Ulaşım
Kopenhag yürüyerek gezmesi en zevkli şehirlerden biri olsa da bu durum seyahat ettiğiniz mevsime göre değişebiliyor. Biz ilkbaharda gittik ve hava aşırı soğuk olmadığı için şehrin büyük bir kısmını yürüyerek gezdik. Ama seyahat planınız kış aylarındaysa dondurucu soğukta uzun süre yürümek zorlayabilir. Kış aylarında Kopenhag’a gidiyorsanız şehir içi ulaşım için metro en hızlı ve konforlu seçeneklerden biri. Eğer çok fazla toplu taşıma kullanırım diyorsanız size günlük bilet ya da Kopenhag Kart almanızı öneririm. Biz bu seyahatimizde 72 saatlik Kopenhag Kart kullandık, pek çok şehir kartına göre çok daha kapsamlı ve içeriği inanılmaz zengin.
Kopenhag Kart Nedir? Kopenhag Kart Avantajlı mı?
Eğer Kopenhag’a ilk kez geliyorsanız, özellikle müzeleri gezmeyi planlıyorsanız Kopenhag Kart almanızı öneririm. 80’den fazla müze, kanal turu ve Tivoli Bahçesi’ne giriş ücreti de dahil tüm toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanabiliyorsunuz. Üstelik havalimanı ulaşımı da kart sahipleri için ücretsiz. Ayrıca 12 yaş altındaki iki çocuğunuz da Kopenhag Kart’tan yararlanabiliyor.
Kopenhag Kart Fiyatları
- 24 Saatlik Kopenhag Kart: 67 euro
- 48 Saatlik Kopenhag Kart: 100 euro
- 72 Saatlik Kopenhag Kart: 124 euro
Kopenhag Kart’ı buradan satın alabilir, telefonunuza Kopenhag Kart aplikasyonunu indirip online olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.
Kopenhag’da Nerede Kalınır?
Kopenhag gezi planı yaparken kafanızda soru işareti yaratabilecek en önemli konulardan biri konaklama olabilir. Pek çok Avrupa şehrine göre Kopenhag’da konaklama fiyatları maalesef daha yüksek. O yüzden size ilk önerim -eğer mümkünse- konaklamanızı seyahatiniz yaklaşırken planlamayın. Özellikle noel pazarları ya da temmuz, ağustos gibi görece yüksek sezonda gitmeyi düşünüyorsanız en az 3-4 ay öncesinden konaklamanızı ayarlamanızı öneririm.
Kopenhag’da konaklamak için en popüler bölgelerden birkaç öneri verecek olursam:
Indre By (Şehir Merkezi)
Indre By Kopenhag’ın merkezi, tabir-i caizse kalbi olarak adlandırılan bölge. Meşhur alışveriş caddesi Stroget başta olmak üzere görülmeye değer müzelere, Nyhavn kanalı, Tivoli Bahçeleri gibi önemli turistik mekanlara olan yakınlığı ile konaklamak için turistlerin ilk tercih ettiği bölge burası. Biz de bu bölgede konakladığımız için yukarıda da bahsettiğim gibi hemen her yere yürüyerek çok rahat ulaştık. Şehrin merkezinde olmak isterseniz Indre By bölgesini öncelikli olarak tercih edebilirsiniz. Indre By bölgesindeki otellerin tamamını buradan inceleyebilirsiniz.
Vesterbro
Sanat galerileri, butikler, kafeler ve restoranlarla şehrin cazibe noktalarından biri Vesterbro. Şehir merkezine yakınlığı ve daha uygun fiyatlı konaklama seçenekleri sunması ile öne çıkıyor. Vesterbro bölgesindeki otellerin tamamını buradan inceleyebilirsiniz.
Osterbro
Kopenhag’ın daha sakin semtlerinden biri olan Østerbro, geniş caddeleri, yeşil parkları ve şık binalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle aileler ve huzurlu bir konaklama arayanlar için ideal. Osterbro bölgesindeki otellerin tamamını buradan inceleyebilirsiniz.
Biz Kopenhag seyahatimizde 25hours Hotel Indre By’de konakladık. Konum olarak oldukça merkezi, alışveriş caddesi Stroget’in arka sokağında yer alıyor, Nyvhan’a yürüyerek 15 dakikada gidebiliyorsunuz. Otelin hem iç tasarımı hem de odaları çok şık. İsterseniz kahvaltı dahil olarak konaklayabilirsiniz, açık büfe servis edilen kahvaltısı İskandinav esintiler taşıyor ve oldukça doyurucu. 25hours Hotel Indre By’ı buradan inceleyebilirsiniz.
Kopenhag’a Ne Zaman Gidilir?
Kopenhag’a gitmek için seçeceğiniz mevsim şehirden alacağınız keyfi büyük ölçüde belirliyor. Biz nispeten havaların ısınmaya başladığı Nisan ayının sonunda Kopenhag’taydık ona rağmen ilk iki gün hava 5 dereceydi:) Hava kapalı olunca üstüne bir de esiyorsa -ki Kopenhag konumu nedeniyle bol esintili bir şehir-soğuk resmen içinize işliyor. Ama bulutların arasından güneş yüzünü gösterince öyle bir sıcak oluyor ki güneş hiç gitmesin istiyorsunuz. Güneşli günlerde her yer cıvıl cıvıl, Kopenhaglılar güneşi görünce asla evde durmuyor yılda sayılı gün güneşi gördükleri için onlar için çok kıymetli.
Uçak bileti kampanyaları çoğunlukla kış sezonu için oluyor. Özellikle Noel zamanı Kopenhag’ın en keyifli şehirlerden biri olacağına eminim. Ama çok soğuk olacağını da göz önünde bulundurun. İçlik, yün kazak, bere, atkı ve botlarla bütünleşip gezeceğiniz birkaç gün sizi bekliyor:) Kopenhag’a kışın gitmenin bir diğer dezavantajı havanın erken kararması. İlkbahar ya da yaz aylarında giderseniz 21-22.00 hatta yazın 23.00’e kadar havanın aydınlık olması sayesinde bir güne çok daha fazla şey sığdırabilirsiniz.
Kopenhag’da Kaç Gün Kalınır?
Kopenhag pahalı bir şehir olduğu için uzun bir seyahat planı yapmak bütçenizi zorlayabilir. Eğer müze gezmeyi seviyorsanız en az 3 gecelik bir konaklama planı yapmanızı önerebilirim. Ben sadece şehri gezsem yeter derseniz başlangıç için 2 gece 3 günlük bir seyahat planlayabilirsiniz. Biz Kopenhag’ta 4 gece 5 gün kaldık, hem müzeleri hem de şehri dolu dolu gezdik. Kopenhag’a gitmişken bir ülke daha göreyim derseniz İsveç’in Malmö şehri trenle sadece 30 dakika uzaklıkta. Bizim ilk gidişimiz olduğu için Kopenhag’ı gezmeyi daha öncelikli bulduk, eğer vaktiniz kalırsa bu seçeneği de değerlendirebilirsiniz.
Kopenhag Gezilecek Yerler
Nyhavn
Kopenhag’a ilk kez geliyor ve gezmeye nereden başlamalıyım diyorsanız listenizin ilk sırasına Nyhavn’ı yazın derim. Gökkuşağını andıran ve kanal boyunca sıralanan rengarenk evleriyle burası şehrin en popüler noktası. Geçmişte gemilerin yanaştığı ticari bir limanken günümüzde kafe ve restoranlarıyla turistlerin ilgi odağı konumunda. Meraklısına küçük bir not; 18, 20 ve 67 numaralı evler Danimarkalı ünlü yazar Hans Andersen’in yaşamını sürdürdüğü evler. Nyhavn’ın sadece gündüzü değil akşamı da çok keyifli, kanal boyunca yürüyüş yapıp bol bol fotoğraf çekmeyi unutmayın.
Küçük Deniz Kızı Heykeli (The Little Mermaid)
Nyvhan’dan 15 dakikalık yürüyüşle Danimarka’nın sembolü küçük Deniz Kızı Heykeli sizi karşılıyor. Yakınına gelince küçüklüğü sizi şaşırtabilir bu yönüyle en çok hayal kırıklığı yaratan heykellerden biri olsa da önündeki fotoğraf kuyruğu hiç eksilmiyor.
Kastellet
17. yüzyılda şehri savunma amaçlı inşa edilen tarihi kale bölgesi Kastellet gezmesi en keyifli yerlerden biri. Özellikle bizim gibi sakura döneminde gelirseniz şahane kareler yakalayabilirsiniz. Kastellet bölgesi fotoğraf çekmeyi sevenler için de harika kareler sunan yerlerden biri, özellikle tarihi değirmen ve kırmızı evler tam Instagramlık:)
Kopenhag Gezilecek Yerler: Botanik Bahçesi (Botanical Garden)
Danimarka’nın en eski ve en büyük botanik bahçesini gezmeye ne dersiniz? Burası tam 400 yıllık ve içeride 9000’i aşkın bitki türü var. Botanik Bahçesi’ne gelmişken içerideki Palmiye Evi’ni mutlaka görmenizi öneririm. Dünyanın farklı bölgelerinden bitki koleksiyonları var. Hemen yan tarafındaki Kelebek Bahçesi de görülmeye değer, özellikle çocuklu aileler burayı mutlaka listesine eklesin.
Botanik Bahçesi 1 Mart-24 Ekim tarihleri arasında 08.30-18.00 saatleri arasında, 25 Ekim-28 Şubat tarihleri arasında 08.30-16.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.
Palmiye Evi ve Kelebek Bahçesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti
Yaz Dönemi (1 Mart-24 Ekim)
- Salı-Pazar: 10.00-17.00
- Sadece Temmuz-Ağustos aylarında Pazartesi: 10.00-17.00 saatleri arasında açık.
Kış Dönemi (25 Ekim-28 Şubat)
- Salı-Pazar: 10.00-17.30
- Pazartesi günleri kapalı
Palmiye Evi ve Kelebek Bahçesi’ni Kopenhag Kart ile ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Bilet ücreti yetişkinler için 115 DKK, 3-17 yaş arası çocuklar için 50 DKK.
Rosenborg Kalesi (Rosenborg Castle)
Kopenhag gezilecek yerler listemize harika bir tarihi yapı ile devam ediyoruz. Kopenhag adeta saraylar şehri, 17. yüzyıldan günümüze gelen Rosenborg da onlardan biri. Danimarka kraliyet yaşamının izlerini sürebileceğiniz saray 1606 yılında Christian IV döneminde yazlık saray olarak inşa edilmiş. En ihtişamlı bölümü ise Treasury yani Hazine Odası. Kraliyet ailesine ait birbirinden değerli mücevherler gözlerinizi kamaştırabilir.
Rosenborg Kalesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti
Rosenborg Kalesi’nin ziyaret saatleri her ay güncelleniyor. Giriş saatlerini buradan kontrol edebilirsiniz.
Rosenborg Kalesi’ni Kopenhag Kart ile ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Bilet ücreti yetişkinler için 140 DKK, 18 yaş altı çocuklar ücretsiz giriş yapabilir.
Kral’ın Bahçesi (King’s Garden)
Rosenborg Sarayı’nı gezmeseniz bile sarayın yanı başındaki Kral’ın Bahçesi’nde şöyle keyifli bir yürüyüşe çıkmayı unutmayın. Hele bir de hava güneşliyse bahçede vakit geçirmek öyle keyifli oluyor ki:) Bahçeye giriş ücretsiz ve her gün sabah 07.00’den akşam 19.00’a kadar ziyarete açık.
Stroget
Kopenhag’ta nereden alışveriş yapılır diyorsanız rotanızı Stroget’e çevirmelisiniz. Burası Kopenhag’ın en ünlü ve en büyük alışveriş caddesi. Araç girişine kapalı olduğu için yürüyerek rahatça gezebiliyorsunuz. Özellikle İskandinav markalara ilgi duyuyorsanız Stroget Caddesi tam da aradığınız yer olabilir. Hay Design, Rains ve Arket minimal tasarımlarıyla ünlü mağazalardan sadece birkaçı. Bütün markaların bir arada yer aldığı Illum Department Store da Stroget Caddesi üzerine bulunuyor. Ana vatanı Danimarka olan ve yakında Türkiye’ye de şube açması beklenen Flying Tiger’a da bakmayı unutmayın. Bizim gittiğimiz şubesi Norreport istasyonuna çok yakın bir konumda.
Kopenhag Gezi Rehberi: Nyboder
Kopenhag’ın en fotojenik bölgelerinden bir diğeri olan Nyboder’dayız. Sarı ve turuncunun en güzel tonlarını görebileceğiniz Nyboder bölgesindeki evler Christian IV tarafından denizci erkeklerin ve ailelerinin barınması için yapılmış. Burada yaşayan denizcilerin 20 yıl görevde kalmaları zorunluymuş. Günümüzde fotoğraf severler için renkli kareler sunan Nyboder bölgesini listenize eklemeyi unutmayın.
Tivoli Bahçeleri (Tivoli Garden)
Özellikle çocuklu ailelerin Kopenhag gezilecek yerler listesine ilk eklemesi gereken yer bence Tivoli Bahçeleri. Dünyaca ünlü eğlence parkı 1843 yılından beri hizmet veriyor ve Disneyland’a ilham oluşuyla biliniyor. İçeride sayısız oyuncak var ve aslında burası bir lunaparktan çok daha fazlasını sunuyor. Tiyatro gösterileri, konser, bale etkinlikleri, kafe ve restoranlarıyla neredeyse bir gününüzü rahatlıkla burada geçirebilirsiniz. Çocuğunuz buradan asla çıkmak istemeyecek benden söylemesi:)
Tivoli Bahçeleri Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti
- Pazartesi-Perşembe: 11.00-22.00
- Cuma-Cumartesi: 11.00-00.00
- Pazar: 11.00-22.00
Tivoli Bahçeleri’ni Kopenhag Kart ile ücretsiz ziyaret edebilirsiniz ama içerideki oyuncakları kullanmak isterseniz Ride Pass almalısınız. Tivoli Bahçeleri Ride Pass biletini buradan satın alabilirsiniz.
Kurtarıcımız Kilisesi (Church of Our Saviour)
Christiana bölgesine geldiğinizde Church of Our Saviour kilisesi farklı tasarımıyla dikkatinizi mutlaka çekecek. 1752 yılında inşa edilen tarihi kilise spiral kulesiyle ünlü. 400 basamak çıkabilirim derseniz kilisenin kulesinden muhteşem Kopenhag manzarası sizi bekliyor. Ama baştan belirteyim, yukarıya çıkış öyle pek de kolay değil. Oldukça dar merdivenlerden çıkıyorsunuz. Biz biraz rüzgarlı ve yağmurlu havaya denk geldik ama yine de gördüğümüz manzaralar karşısında hayran kaldık ve yorulduğumuza değdi. Kilisenin içerisini ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Kuleye çıkış ise Kopenhag Kart sahipleri için ücretsiz, yetişkinler için 69 DKK, 15 yaş altı çocuklar için 20 DKK.
Church of Our Saviour her gün 11.00-15.30; kule 1 Şubat-31 Aralık tarihleri arasında 09.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açık.
Özgür Şehir Christiania (Freetown Christiania)
Kopenhag gezimizde sıra geldi Danimarka’nın en ünlü bölgesini keşfetmeye. Chrisitiania Danimarka’nın ortasında hiçbir kuralın, yasağın olmadığı özerk bir bölge. 1971 yılında hippi bir grubun askeri alanları işgal etmesiyle oluşan bölgede günümüzde 850 kişi yaşıyor. Ağır uyuşturucu maddeler haricinde esrar ve ot içmenin serbest olduğu Chrisitiania bölgesindeki duvarların tamamı graffitilerle dolu ve rengarenk. Pusher Sokağı gibi belirli bölgelerde koşmak, telefonla konuşmak ve fotoğraf çekmek kesinlikle yasak. Açıkçası ben Christiania’yı gezerken tedirgindim, hep karşımıza birileri çıkacak diye endişeyle gezdim. Etrafta polisler olsa da insan ister istemez güvenlik konusunda endişe duyabiliyor. Bana kalırsa görmeseniz de bir şey kaybetmezsiniz.
Superkilen
Kopenhag’ta fazladan zamanınız varsa listenize ekleyebileceğiniz farklı tasarımıyla dikkat çeken bir park Superkilen. Göçmen nüfusun yoğunlukta olduğu Norrebro bölgesindeki Superkilen her milletten insanın bir arada huzurla yaşamasını simgelemek amacıyla inşa edilmiş. Mesela parktaki fıskiyeler ve havuz Fas’ı, siyah ahtapot kaydırak Japonya’yı, banklar Brezilya’yı, salıcaklar Irak’ı temsil etmesiyle biliniyor. Instagram için eğlenceli fotoğraf kareleri yakalayabileceğiniz kaykay bölümü ise oldukça meşhur.
Kopenhag Müzeleri: Glyptoteket Müzesi (Glyptoteket Museum)
Eğer Kopenhag’ta tek bir müze gezmeyi planlıyorsanız Glyptotek Müzesi’ni listenize eklemenizi öneririm. Bira üreticisi Carl Jacobsen tarafından 1897 yılında kurulan müzeye girer girmez palmiye ağaçları ve süs havuzuyla çevrili muhteşem bir kış bahçesi karşılıyor sizi ve adeta iyi bir müze tasarımı nasıl olmanın cevabını veriyor.
Galeri antik ve modern koleksiyon olarak ikiye ayrılmış. Eski Eserler Bölümü, Mısır, Yunan, Etrüsk ve Roma sanatının mükemmel koleksiyonlarına ev sahipliği yaparak 3500 yıllık sanat ve tarih boyunca keyifli bir yolculuk sunuyor. Mermer heykellerle kaplı koridorlarda dolaşırken kendinizi Antik Yunan, Mısır ya da Roma’da hayal edebilirsiniz.
Modern Bölüm, 19. ve 20. yüzyıl Danimarka resim ve heykel sanatına ve aynı dönemin Fransız sanatına odaklanıyor. Danimarka’nın hayranlık uyandıran Altın Çağı’ndan tabloların keyfini çıkarabilir, Fransız Empresyonizmini ve Gauguin’in 40’tan fazla eserini deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca Degas’nın bronz serisinin tamamını ve Rodin’in 35 heykelini müzede görmeniz mümkün.
Glyptoteket Müzesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti
- Salı-pazar 10.00-17.00
- Perşembe 10.00-21.00
- Pazartesi günleri kapalı
Glyptoteket Müzesi’ni Kopenhag Kart ile ücretiz ziyaret edebilirsiniz. Yetişkinler için giriş ücreti 125 DKK, 25 yaş altı öğrenciler için 95 DKK, 18 yaş altı ücretsiz. Glyptoteket Müzesi her ayın son Çarşamba günü herkes için ücretsiz giriş imkanı sunuyor.
Kopenhag’ta ziyaret edebileceğiniz diğer müzeler:
- The National Museum
- SMK – The National Gallery of Denmark
- Copenhagen Contemporary
- Louisiana Modern Art Museum
Carlsberg Bira Fabrikası (Home of Carlsberg)
Bira içmeyi seviyorsanız size harika bir önerim var. Kopenhag’ın dünyaca ünlü bira markası Carlsberg’te bira tadımı ve üretim sürecinin anlatıldığı tura katılmaya ne dersiniz? Home of Carlsberg’in 1847 yılından günümüze uzanan tarihi bira fabrikası Kopenhag merkez tren istasyonundan sadece iki durak uzaklıkta. Keyifle oturacağınız bir bahçe bölümü, midilli ve atların yer aldığı geniş bir çiftliği de var.
Bira tadımı fabrikanın mahzeninde yapılıyor ve yaklaşık 30 dakika sürüyor. Rehber anlatımı eşliğinde Carlsberg’in dört farklı birasını deniyorsunuz. Bira tadımından sonra ilginizi çekiyorsa bira fabrikasında tura da katılabilirsiniz. Bira ikramı ile başlayan müze turu yaklaşık bir saat sürüyor, grupça içeri alınıyorsunuz ama rehber olmadan kendiniz geziyorsunuz. Bizim en çok keyif aldığımız yerlerden biriydi Home of Carlsberg, bira içmeyi seviyorsanız mutlaka öneririm.
Home of Carlsberg Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti
- Nisan-Ağustos: 10.00-20.00
- Eylül-Mart: 10.00-18.00/Cuma-Cumartesi: 10.00-20.00
Carlsberg Bira Müzesi Turu: Yetişkinler için 210 DKK. (40 cl Carlsberg draft bira, soda ya da su dahil)
Carlsberg Bira Tadımı: 140 DKK (Dört farklı Carlsberg birası)
Kopenhag Kanal Turu
Kopenhag’a bahar ya da yaz aylarında gidiyorsanız şehri bir de su üzerinden görmenizi tavsiye ederim. Kanal turu Kopenhag’ta yapabileceğiniz en keyifli aktivitelerden biri. Üstelik Kopenhag Kart’ınız varsa hiçbir ücret ödemeden bu deneyimin keyfini çıkarabilirsiniz. Kartın geçerli olduğu kanal turunun kalkış noktası ise Ved Stranden.
Ved Stranden’den hareket eden kanal turu rehber anlatımı eşliğinde düzenleniyor. Anlatım dili İngilizce ve tur bir saat sürüyor. Kopenhag Kart’ınız yoksa Nyhavn’dan hareket eden kanal turlarına da katılabilirsiniz. 1 saatlik Kopenhag kanal turunun ücreti 60 DKK.
Kopenhag’ın En Güzel Fotoğraf Noktaları
- Palads Teatret
- Kastellet
- Churchillparken
- Nyhavn
- Botanical Garden
- Magstrade
- Nyboder
- Krusemyntegade
Instagram hesabımda (@seyahatimgeldi) Kopenhag gezimizin tüm detaylarını paylaştım, öne çıkan hikayelere ve postlara göz atmayı unutmayın:)